Kuulumisia oikeilta kalamiehiltä

Vetouisteluun liittyvät keskustelut. Otsikot kalalajin mukaan (esim. lohta uistellen, haukea 2008, kuhan sain tms).

Kuulumisia oikeilta kalamiehiltä

ViestiKirjoittaja motteripeilanen » Ti Heinä 01, 2008 23:47

Itse en ole käynyt kuin kax kertaa mato ongella, joten jutut vähissä, mutta näiltä oikeilta kalamiehiltä kuuluu kummia. Pirautin juuri Tuomolle, että olisiko edes pientä jutun juurta. Tuomo oli just viimeyönä 01.00 lähteny koskelle kalaan, kerkesi neljä isompaakalaa nostaa ennenkuin piti lähteä seitsemään töihin(virtaa on edelleen/hyvä merkki). Oli työkaverit vähän ihmetelleet, kun työpaikan jääkaappi täynnä tuoretta punalihasta. Rapu SM Isolla-Taruksella on mietinnässä.

Jani oli Pietarisen Veksin ja jälkikasvunsa kanssa nähty kajaalla, saaliitta eivät jääneet. Jani olikin vaihtanut veneen vielä pykälän isompaan. Tuomolla ja Janilla onkin ensi kesän tavoitteena menestyä EM-lohi kisassa.

Jussilla onkin pikkasen kova kala turnee. Ensiksi Norjassa Lohessa viikko. Saaliina 4 lohta ylös, isoin 5,5kg. Tusinan verran oli päässyt irti, joista seassa videoitu toistakymmen kiloinen kahden upea pompun kera. Heti perään kaksi viikkoa Tenolla, jossa toinen lupa vasta juuri alkoi. Eka lupa oli rannalta eikä vielä tuottanut tulosta. Toinen lupa alkoi juuri uistellen, ja tää onkin jo vähän kovempi juttu eteenpäin. Retkellä saattaa nimittäin esiintyä vaakamamboakin, sillä jussilla mukana nainen(Minna) ja tämä nainen kuulema vielä soutaa parhaillaan. En ihan heti uskonut, mutta kyllä se oikein puhu puhelimessa kanssani. Mihin tää kalastus oikein menee?! Ei ennen tollasia säkiä käynyt kellekkään. Vettä Tenossa on 2m enempi, kuin viime vuonna samaan aikaan. Vähenee sellaista 30cm/vrk ja veden lämpö 15C. Joku oli juuri koukannu 10kg ylös, kun tulivat rantaan.

Teemu ja Masa kävivät vielä kesäkuun huitteissa ylhäällä rautupilkillä, mutta tuon turneen kaloista ei tietoa.
Pitkä päätyyn
motteripeilanen
Konkarimode
 
Viestit: 385
Liittynyt: Ma Joulu 03, 2007 17:53
Paikkakunta: Viiala

Teno

ViestiKirjoittaja motteripeilanen » Su Heinä 06, 2008 22:17

Jussilla juhlat jatkuu, peijaisia päivälle vietti. Tänään nousi 12,3 kg lohi, jota onkin jo hyvä juhlistella. Tuo tuli perholla. Aiemmin oli 4 ja 7 lohet. Joessa on nyt pääosin isoa, sillä titit ovat olleet muillakin harvinaisia. Isoin tuolta samaan aikaan on ollut 22,5. Useampi 15-20 kala on nähty saatavan. Eräskin mies vetäs kivan tuplan, kun ekaksi 20kg ja heti perään 17kg. Vesi on laskenu reilun metrin viikossa, silti vesi korkealla. Myrsky tuuli tekee lisämausteen uisteluun, tuuli on niin voimakasta alatuulta, että vie venettä ylöspäin.
Eräänä iltana jussi oli kattonut kauempaa, että mikä ihmeen kivi tuolla keskellä jokea. Lähempänä selvis, et keskellä jokea, voimakkaassa koskessa jättiläis hirvisonni siinä seistä möljötti hienoilla lapiosarvineen. Yritti Norjaan, mutta poukkas takasin ja melki veneeseen kun pääsivät lähemmäksi. Kettukin on myös siellä bongattu.
Pitkä päätyyn
motteripeilanen
Konkarimode
 
Viestit: 385
Liittynyt: Ma Joulu 03, 2007 17:53
Paikkakunta: Viiala


Paluu Vetouistelusta yleisesti

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron