Sivu 1/1

Muikut

ViestiLähetetty: La Joulu 09, 2017 06:29
Kirjoittaja Lahden Kalaveikot
Jaakon valkosipulimuikut

300 g muikku- tai silakkafileitä
5 valkosipulinkynttä
1 rkl suolaa
1–2 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä

1. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet pieniksi kuutioiksi. Murskaa ne
haarukalla öljyn ja suolan kanssa tahnamaiseksi. Pyörittele fileet
mausteseoksen kanssa.

2. Painele fileet tiukasti vuokaan ja peitä ne kelmulla. Anna kalojen
maustua pari vuorokautta. Nauti kaloista leivällä leikkeleenä tai
salaatinosana.

Lähde ET-lehti

Re: Muikut

ViestiLähetetty: Ke Loka 05, 2022 14:46
Kirjoittaja Lahden Kalaveikot
Valkosipulimuikut lasimestarin tapaan

300 g valkosipulimuikkuja tai silakoita

Liemi
2 dl vettä
15 valkopippuria
10 maustepippuria
1 dl sokeria
2 dl porkkanasuikaleita
2 dl sipuliviipaleita
1 dl väkiviinaetikkaa
tilliä

1. Murskaa pippurit kevyesti. Keitä vettä sokerin ja mausteiden kanssa
15 minuuttia. Lisää kasvikset liemeen ja jatka keittämistä pari minuuttia.

2. Lisää etikka. Pane fileet, pilkotut kasvikset ja tilli kerroksittain tölkkiin
ja kaada jäähtynyt liemi päälle. Säilytä kalat jääkaapissa.

3. Kalat ovat parhaimmillaan parin päivän kuluttua, mutta säilyvät viileässä
viikon verran.

Lähde: ET-lehti