Juustoiset ahvenvartaat
Kalalajihaasteessamme narrataan parhaillaan ahventa. Tässä sopivasti potkua sisältävä resepti juustonaksujen ystäville
sekä epäilemättä myös lapsille. Muistattehan ostaa tarpeeksi naksuja (yksi suuhun, toinen murskaksi, yksi suuhun, toinen…)
Kuva: SVK
Ainekset:
nyljettyjä ahvenia
n. 3 dl murskattuja juustonaksuja
2 tl piri piri -mausteseosta
2 tl kuivattua ruohosipulia
1 tl currya
suolaa
ruokaöljyä paistamiseen
grillivarrastikkuja
Kermaviilikastike vartaille
1 prk kermaviiliä
1 rkl juoksevaa hunajaa
1 rkl kuivattua ruohosipulia
½ tl piri piri –mausteseosta
½ tl currya
½ tl lime-pepper -mausteseosta
Valmista kastike sekoittamalla hunaja ja mausteet kermaviiliin. Anna kastikkeen vetäytyä pari tuntia.
Ripottele ahventen päälle hiukan suolaa. Sekoita piri piri, ruohosipuli ja curry murskattuihin juustonaksuihin.
Pyöritä ahvenet seoksessa.
Työnnä varrastikut ahventen läpi niskapuolelta siten, että tikun kummastakin päästä saa pitävän otteen.
Lyhennä tikkua tarvittaessa niin paljon päistään, että se mahtuu paistinpannulle.
Kuumenna paistinpannu kuumaksi ja lisää siihen ruokaöljy. Paista ahvenet kauniin ruskeiksi.
Tarjoa jasmiiniriisin ja piri pirillä maustettujen wokvihannesten kera. Koristele limetillä.
Ahvenvartaiden kanssa maistuu kermaviilikastike.