à la Raimo Keränen
- 1 kg jauhettua kalaa (n 1,5 kg ”pyöreätä ,särkeä,ahventa,lahnaa,haukea)
2 dl korppujauhoja
2 dl kermaa
2 tl suolaa
½ tl valkopippuria
1 tl sitruuna pippuria
4 kananmunaa
1 nippu tilliä (silputtuna ) myöskin kuivattu tilli käy
vettä tarpeen mukaan
Jauha kalat lihamyllyllä ruotoineen .
Turvota korppujauhot vedessä ja sekoita mausteet munat ja kerma. Lisää kalamassa ja sekoita hyvin.
Anna vetäytyä hetki ja paista ensin ”koepihvi” ja tarkista maku (lisää mausteita tarvittaessa).
Leivo n 1cm vahvuisia pihvejä ja paista molemmin puolin n 2min ( voita tai öljyä)
Kokeile myöskin muita mausteita esim currya,valmiita kalamausteseoksia
Ripaus sitruunamehua pihvin päälle kruunaa maun ja EIKUN SYÖMÄÄN
Kotimainen järvikala on HYVÄÄ kaikissa muodoissa