Kalasäilyke
Lähetetty: La Joulu 01, 2007 23:19
Kalasäilyke (Lasipurkit)
Leikkaa kalat 1,5-2 cm paloiksi purkkiin.
Laita sekoitettu kastike kalojen päälle, sekoita.
Kannet kiinni ja kylmään uuniin.
Laita uuni päälle 125C, ja kypsennä 5 tuntia.
Muikut uunissa 3,5 tuntia
Anna jäähtyä uunissa
(Umpioinnin onnistumisen huomaa siitä, että kansi on luokillaan)
Ja hyvää on. Voi tehdä myös painekattilassa.
Tuolla erittäin kattavaa tietoa niin lasi- kuin peltipurkituksesta, Botulismista ym "Huru-ukon puuhasteluja eläkepäivien ratoks".
http://email.jellona.net/ruoka/sailykkeet.htm
Aina kannattaa kokeilla myös omia sekoituksia. Ja jos hyviä löytyy, niin tänne vaan reseptit jatkoksi.
Asiasanat:särki,salakka,ahven,hauki,lahna,muikku,purkki,purkitus,umpiointi,kala,säilyke
- 1 kg.....Perattua kalaa (särkeä, ahventa, muikkua, um.)
1 dl......Ruokaöljyä
1-2 tl...Suolaa
1 prk...Tomaattipyrettä
3 rkl.....Etikkaa
2 rkl.....Sinappia
½ tl......Sitruunapippuria
3 tl.......Kalamaustetta
1 tl.......Hienoa sokeria
Leikkaa kalat 1,5-2 cm paloiksi purkkiin.
Laita sekoitettu kastike kalojen päälle, sekoita.
Kannet kiinni ja kylmään uuniin.
Laita uuni päälle 125C, ja kypsennä 5 tuntia.
Muikut uunissa 3,5 tuntia
Anna jäähtyä uunissa
(Umpioinnin onnistumisen huomaa siitä, että kansi on luokillaan)
Ja hyvää on. Voi tehdä myös painekattilassa.
Tuolla erittäin kattavaa tietoa niin lasi- kuin peltipurkituksesta, Botulismista ym "Huru-ukon puuhasteluja eläkepäivien ratoks".
http://email.jellona.net/ruoka/sailykkeet.htm
Aina kannattaa kokeilla myös omia sekoituksia. Ja jos hyviä löytyy, niin tänne vaan reseptit jatkoksi.
Asiasanat:särki,salakka,ahven,hauki,lahna,muikku,purkki,purkitus,umpiointi,kala,säilyke