Maderuokia

Kalaruokiin ja -juomiin liittyviä herkullisia ohjeita.

Maderuokia

ViestiKirjoittaja juza » Su Joulu 18, 2011 16:52

Madekeitto
4 annosta

kokonainen made

2 sipulia
6–8 perunaa
3 rkl voita, margariinia tai öljyä
5 dl madelientä
2 dl kermaa tai ruokakermaa
suolaa
kokonaisia maustepippureita
runsaasti hienonnettua tilliä
4 viipaletta ruisleipää

Madeliemi:

mateen ruotoja
6 dl vettä
1 sipuli
½ purjoa
1 palsternakka
1 porkkana
laakerinlehti
suolaa, maustepippuria

Nylje, perkaa ja fileoi made ja ota maksa talteen. Pane madelientä varten ruodot kattilaan ja kaada vesi päälle niin, että ruodot peittyvät. Lisää kuoritut ja pilkotut kasvikset ja laakerinlehti. Mausta suolalla ja pippurilla. Keitä liemi ja siivilöi. Leikkaa fileet kuutioiksi ja kypsennä maksa kiehuvassa, suolalla maustetussa vedessä. Hienonna yksi sipuli ja leikkaa kuoritut perunat lohkoiksi. Hauduta sipulia ja perunoita rasvassa muutama minuutti. Kaada joukkoon madeliemi ja hauduta perunat kypsiksi. Lisää kerma, madekuutiot ja kuutioitu maksa ja kiehauta keitto. Mausta suolalla ja maustepippurilla ja lisää tilli. Ripottele lopuksi keittoon paahdettuja ruisleipäkuutioita ja päälle raakaa hienonnettua sipulia.

Lähde: Prokala ry
Avatar
juza
Site Admin
 
Viestit: 2027
Liittynyt: Ke Marras 28, 2007 23:12
Paikkakunta: - Lahti -

Re: Maderuokia

ViestiKirjoittaja juza » Ke Tammi 16, 2013 20:24

Hyviä vinkkejä maistuviin maderuokiin Kalatalouden Keskusliiton sivuilla
http://www.ahven.net/opetusmateriaali/t ... ade_2.html
Avatar
juza
Site Admin
 
Viestit: 2027
Liittynyt: Ke Marras 28, 2007 23:12
Paikkakunta: - Lahti -


Paluu Kyökki

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron