Sivu 1/1

Maderuokia

ViestiLähetetty: Su Joulu 18, 2011 15:52
Kirjoittaja Lahden Kalaveikot
Madekeitto
4 annosta

kokonainen made

2 sipulia
6–8 perunaa
3 rkl voita, margariinia tai öljyä
5 dl madelientä
2 dl kermaa tai ruokakermaa
suolaa
kokonaisia maustepippureita
runsaasti hienonnettua tilliä
4 viipaletta ruisleipää

Madeliemi:

mateen ruotoja
6 dl vettä
1 sipuli
½ purjoa
1 palsternakka
1 porkkana
laakerinlehti
suolaa, maustepippuria

Nylje, perkaa ja fileoi made ja ota maksa talteen. Pane madelientä varten ruodot kattilaan ja kaada vesi päälle niin, että ruodot peittyvät. Lisää kuoritut ja pilkotut kasvikset ja laakerinlehti. Mausta suolalla ja pippurilla. Keitä liemi ja siivilöi. Leikkaa fileet kuutioiksi ja kypsennä maksa kiehuvassa, suolalla maustetussa vedessä. Hienonna yksi sipuli ja leikkaa kuoritut perunat lohkoiksi. Hauduta sipulia ja perunoita rasvassa muutama minuutti. Kaada joukkoon madeliemi ja hauduta perunat kypsiksi. Lisää kerma, madekuutiot ja kuutioitu maksa ja kiehauta keitto. Mausta suolalla ja maustepippurilla ja lisää tilli. Ripottele lopuksi keittoon paahdettuja ruisleipäkuutioita ja päälle raakaa hienonnettua sipulia.

Lähde: Prokala ry

Re: Maderuokia

ViestiLähetetty: Ke Tammi 16, 2013 19:24
Kirjoittaja Lahden Kalaveikot
Hyviä vinkkejä maistuviin maderuokiin Kalatalouden Keskusliiton sivuilla
http://www.ahven.net/opetusmateriaali/t ... ade_2.html