Sivu 1/1

Savustuksen perusresepti

ViestiLähetetty: Su Joulu 18, 2011 16:01
Kirjoittaja Lahden Kalaveikot
Savustuksen perusresepti

1 kilo kalaa
1 rkl merisuolaa
kourallinen savustuspurua
1 sokeripala savustuspurun päälle
savustusaika noin 1 h/kilo
(riippuen kalan paksuudesta)
Kalan voit savustaa kokonaisena tai fileenä. Kokonaisena savustetussa kalassa nahka suojaa kalan lihaa savustuksen aikana ja lopputulos on mehevämpi.
Suolaa kala vähintään tuntia ennen savustusta. Jos savustat kokonaista kalaa, hiero merisuolaa myös kalan pinnalle. Laita savustuslaatikon pohjalle kourallinen leppäpurua ja sokeripala. Sulje kansi ja laita lämpiämään muutamaksi minuutiksi. Aseta kala savustuslaatikon ritilälle ja anna kypsyä, kunnes sisälämpötila on 60 astetta.

Resepti: lahikala.fi