- n. 500 g kuhafileitä
¼–½ tl suolaa
½ tl viherpippuria
1 rkl korppujauhoja
pieni nippu tilliä
½ kalaliemikuutiota
1 dl kermaa
½ dl vettä
sitruunaa koristeluun
Ripottele kalafileille suolaa ja anna niiden vetäytyä hetki (noin 10 minuuttia). Aseta kalafileet nahkapuoli alaspäin voidellun vuoan pohjalle ja ripottele niille murskattu pippuri, korppujauhot ja hienonnettu tilli. Murenna vuokaan ½ kalaliemi-kuutiota ja kaada päälle vedellä ohennettu kerma. Kypsennä fileet mikron täydellä teholla kannen alla 6 min 30 s tai uunissa 200 º C 30 minuuttia. Siirrä vuokaa uunissa pari kertaa kypsennyksen aikana ja sekoita samalla lientä ja valele sillä fileitä. Aseta kuhafileiden kanssa tarjolle herneitä ja porkkanakuutioita. Koristele sitruunaviipaleilla.
Lähde: Kalatalouden keskusliitto - Ahven.net