Sivu 1/1

Ankerias ruokia

ViestiLähetetty: La Joulu 01, 2007 23:23
Kirjoittaja Lahden Kalaveikot
Lähde: http://reseptivihko.net/

Paistettu ankerias kokonaisena

    * n. 1 kg ankeriasta
    * 2 tl suolaa
    * sitruunan mehua
    * voita vuoan voitelemiseen
    * paneeraukseen: 1 muna, 2-3 rkl korppujauhoja


Laita uuni päälle 225°

Nylje ja puhdista kala. Tee selkään viiltoja. Hiero suolalla ja sitruunalla. Paneroi kala voitelemalla ankerias kananmunalla ja päällystämällä korppujauhoilla.

Voitele pyöreä uunivuoka ja laita kala renkaaksi. Paista uunin keskiosassa n. 30 min. Voitele muutaman kerran paistoliemellä paiston aikana.

Tarjoa lisäksi keitettyä perunaa ja tilliä. Kastikkeeksi sopii kirpeäkastike tai sinappikastike.

Pariloitu ankerias

ViestiLähetetty: La Joulu 01, 2007 23:24
Kirjoittaja Lahden Kalaveikot
Pariloitu ankerias

Nylje ankerias, perkaa se, halkaise ja paloittele. Ripottele päälle suolaa, anna suolaantua tunnin verran. Karistele paloista liika suola pois. Kasta palat voisulaan tai ruokaöljyyn, kierittele korppujauhoissa ja paista parilalla avotulella kypsiksi.

Keitetty ankerias

ViestiLähetetty: La Joulu 01, 2007 23:25
Kirjoittaja Lahden Kalaveikot
Keitetty ankerias


    1 kg ankeriasta
    1 tl suolaa
    3 dl vettä
    1 tl sokeria
    3 dl etikkaa
    5 valkopippuria
    tilliä
Paloittele nyljetty ankerias keittoastiaan. Sekoita mausteet ja kaada kalojen päälle. Keitä pienellä lämmöllä kypsäksi. Jäähdytä omassa liemessä. Lisää jäähdytysvaiheessa runsaasti hienonnettua tilliä.

Savustettu ankerias

ViestiLähetetty: La Joulu 01, 2007 23:42
Kirjoittaja Lahden Kalaveikot
Savustaminen

Ankerias on erittäin herkullinen savustettuna. Jotkut pitävät savuankeriasta suurimpana herkkuna.

Voidaan käyttää joko kuuma- tai kylmäsavustusta. Teurastettu ja suolistettu kala suolataan ennen savustusta. Tasainen suolaus saadaan pitämällä kaloja 10 %:n suolavedessä 2–3 tunnin ajan. Sen jälkeen kalat valutetaan ja annetaan kuivahtaa. Savustusuunin mallin mukaisesti kalat asetetaan joko kieppinä kehyksille tai riippumaan pyrstö alaspäin tikulla tuettuna.

Itse pidän savustettuna ankeriaasta

Lähde: ahven.net