Veteraanien MM-kilpaonki, Italia 2014

Tänne ilmoituksia onkikisoista, ja myös tuloksia saman ketjun perään. Otsikoksi: Mikä, missä, milloin.

Veteraanien MM-kilpaonki, Italia 2014

ViestiKirjoittaja Lahden Kalaveikot » La Elo 16, 2014 04:57

Raportti veteraanien mm-kisasta

12.8.2014
Tässä pientä kertomuksentynkää männä viikolta...

Järjestyksessään seitsemännet veteraanien mm-kisat järjestettiin 8.-9. elokuuta Italiassa, Roomassa.
Onkipaikkana Rooman halki virtaava Tiber-joki.
Suomen nelihenkisen joukkueen muodostivat Heikki Matikainen, Timo Hirvelä, Juhani Taponen ja Tapio Tapaninen. Reservissä mukana Arja Taponen, 2. kapteenina Leila Matikainen, 1. kapteenin roolia veti allekirjoittanut. Matkassa mukana oli myös Timon vaimo Aila ja Arjan sisko Lea.

Matkalle lähdimme jo heinäkuun viimeisenä päivänä. Tarkoituksena viedä onkivarusteet ja osa porukasta kahden pakettiauton voimin kohti kisapaikkaa. Osan ryhmästä matkatessa lentäen Roomaan.
Olimmekin kaikki Rooman majapaikassamme lauantaina 2.8., harjoitusten alkaessa maanantaina. Matka hotellilta kisapaikalle maanteitse n. 4km.

Sunnuntain olimme suunnitelleet levolle ja matkatavaroiden purkuun sekä alueeseen tutustumiseen. Porukalla tehty pitkähkö reipas aamupäivälenkki karisti viimeisetkin tomut pitkän automatkan tuomista "jännitteistä". Olimme siis valmiina rankkaan viikkoon...

Tiber-joen kilpailualue oli jaettu kahteen osaan. Alueen katkaisi Ponte de Musica-kävelysilta.
Sektorit A ja B olivat virtaukseltaan voimakkaampia kuin sektorit C ja D. Syvyyttä 11,5 m partilla keskimäärin 1,5-3 metriin. Suuret pohjanmuotojen vaihtelut, virran kuljettamat romut ja roskat, virtauksen ja vedenkorkeuden muutokset loivat suuren haasteen myös Suomen joukkueelle. Onkitarvikkeet oli helppo asettaa laatoitetulle rantapenkalle, olihan samalla alueella n. puolenkilometriä alavirtaan vammaisten mm-kisat, joten onginnan itse suorittamiselle oli loistavat puitteet. Sektoreilla C ja D onkijoiden taakse jäänyt tila jäi lyhyeksi (n.6m), että partin tyviosa piti katkaista kahdesti kilpailun aikana.
Tiber-joen kalasto oli monipuolinen. Pääkaloina barbit, carassiot, lahnat sekä turvat. Muita saaliskaloja mm. muletti, ankerias, yksittäiset karpit.

Harjoituspäivät olivat rankkoja. Lämpötila hipoi kivetetyllä tyynellä rantapenkalla 30-40 asteen välimaastossa. Rankkuutta lisäsi käytetty onkitekniikka eli jatkuva onkilaitteen liu'uttaminen omalla n. 10-11 metrin onkialueella.
Päätimme joukkueen kanssa treenata päivittäin vain yhden 4 tunnin session / päivä. Alkuviikon pitemmät treenipäivät kostautuisivat varmasti kisaviikoloppuna.

Harjoituksista yleisesti...
Jo ensimmäisestä treenipäivästä lähtien oli selvää että ongitaan täysillä mitoilla 11,5m parteilla.
A ja B sektoreilla virtaus oli niin voimakas, että liuttamiseen käytimme kohoja 15-40g, kun paikallaan pitoon vaadittiin 40g+. Suurimmat rannassa näkemäni "lollipopit" oli luokkaa 80-100g, tietenkin italialaisilla...
Joukkueessa ainoastaan Heikillä oli aikaisempia kokemuksia Slovakiasta tällaisesta virtaonginnasta, joten paljon oli papoilla opittavaa neljän päivän aikana...
Välinepuoli saatiin kuntoon, kiitos Heikin. Maverin kautta saimme kohoja, koukuja, siimoja, reikähauleja, isoja puristettavia hauleja, stickyt ja mäskipuoli ohjeineen. Gravelit hoidimme paikalliselta syötti toimittajalta.
Sektoreilla C ja D virtaus oli siis pienempi. Tämä näkyi myös alueen kalastossa. Pääkaloina lahnat ja carassiot. Kohojen koot liuttamisessa 1-8g, paikallaanpitoon maks. 20-25g. Keskiviikon treeneissä italialaiset liuttivat jopa 4X14 kohoilla hetken aikaa...

Teimme itsellemme selväksi, mihin omat rahkeemme ja onkitaitomme riittävät välinepuolella. Liian pienet välineet eivät istuneet käteen ja liian suuret tulisivat aiheuttamaan ongelmia esim. välinerikkoja kisatilanteessa.

1. Kisapäivä
Arpa antoi seuraavaa...
Heikki A4, Juhani B10, Tappi C12 ja Timo D8. Mielestäni kohtalainen paikkarivi, paitsi Tapin C12-paikka, jossa Timo jäi jo kaloitta keskiviikon treeneissä. Paikka oli kisa-alueen matalin, joka erottuu mm. googlen satelliittikuvista mataluutensa johdosta. Vettä tapilla edessään n.40-80cm. Tässä vaiheessa sitä alkaa kapteenikin miettimään, että miksi tämän arvoiset kilpailut järjestetään näin epätasaisissa paikoissa? Usko siihen, että edes munakala tulisi, mutta ei... Kaikkemme tehtiin kuolleesta alueesta, tuloksena pakolliset 14 pistettä.
A-sektorilla Heikki taisteli kilpailun alkuosan kärkikuusikon tahdissa, mutta kaksi ison kalan karkuutusta hävitti kalat alueelta kilpailun lopussa.
B-sektorilla Juhani hoiti leiviskäänsä moitteetta kilpailun ajan Arjan komennossa. Kilpailun loppumetrit eivät kuitenkaan menneet aivan suunnitellusti, ja tuloksena kohtainen sektorin 9. sija.
Sektorilla D Timo "räpisteli" ensikertaisena hienosti sijalle 7. Juuri tuon parempaan sijoitukseen paikasta D8 ei olisi muutenkaan pystytty.

Ensimmäisen päivän saldo siis 41 pistettä ja sija 12 (14 joukkuetta)
Jokainen onkija teki parhaansa, mutta jotain jäi suorituksissa puuttumaan.
Kapteenina laskin vielä kisan puolivälissä, että onnistuessamme pääsemme n. 30 pisteeseen. Jotain oli siis tehtävä, että onnistuisimme myös kilpailun loppupuoliskolla.

2. Kilpailupäivä
Teimme siis taktisia muutoksia toisen päivän kilpailuun.
Muutimme syöttötekniikkaa rajummaksi sektoreille A ja B
C ja D sektoreilla muutimme ylläpidon leam/jokeri yhdistelmä voittoiseksi.
Arparivikin osui kohdalleen, kiitos Leilan!
Sektorilla A. Tappi nosti lopussa itsensä sijalle 7.
Juhani suoriutui loistavasti B sektorissa toiseksi.
Timo onnistui paikassa C5 7. sijalle (1. päivänä paikasta 12 pistettä)
Tapin C12-paikka edelleen kalatta (Unkari 14pistettä)
Heikki D13 paikasta varmat 7 pistettä, paikasta jossa Bosnian telkkarimies edellisenä päivänä.

Päivän saldo 23 pistettä, ja hieno 4. sija lauantaille. Kiitos!
Edellä Englanti 15 pistettä (päivän paras arparivi), Ranska 20 pistettä (toiseksi paras arparivi), Italia 21 pistettä (olisivat ottaneet voittopisteet paikasta kuin paikasta, paitsi Tapin C12 paikasta...)

Yhteistuloksissa sija 10.

Toinen päivä oli siis onnistunut. Kaikki tekivät suorituksensa äärirajoille asti. On tosiaan harvinaista herkkua, että Suomipoika pystyy kiristämään penkalla toisena päivänä.
Mä en koskaan nähnyt noin loppuun ajettuja onkimiehiä, mukaanlukien mun ranta-assistentit Arja ja Leila. Anteeksi ja kiitos! :wink:
Tapin sanoin " tällaista tää urheilukalastus".
Lisää yksityiskohtaista raporttia mm. välineistä tulossa myöhemmin,

Sami il capitano

Ps. Olihan meillä ne avajaisetkin Rooman keskustassa jne...

[b]Mahdollisia päivityksiä kisareissusta löytyy: Pilkki- ja onkifoorumilta
Avatar
Lahden Kalaveikot
Site Admin
 
Viestit: 2745
Liittynyt: Ke Marras 28, 2007 22:12
Paikkakunta: - Lahti -

Paluu Onkikilpailut

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 8 vierailijaa

cron