SM-lohipilkki 2011

Tänne ylläpito siirtää vanhoja keskusteluja. Kun joku keskustelu sattuu lämpiämään uudestaan, niin palautetaan foorumille sitten. Pysyy selvempänä.

SM-lohipilkki 2011

ViestiKirjoittaja juza » La Maalis 26, 2011 06:56

SM-lohipilkki käydään 27.3.2011 Valkeakosken Lotilanjärvellä. Kilpailuaika on klo 10-14 + siirtymät alussa ja lopussa 30 min. Kilpailukeskus sijaitsee Valkeakoski Campus-alueella.

Kisasivut http://www.smlohipilkki2011.com/index.html

Jää- ja istutustilanne
18.3.2011
Jäällä on n. 5 cm karkeaa lunta joten liikuminen on helppoa, ei liukkautta. Jäätä n. 70 cm joissakin paikoissa vielä 5 cm kerros vettä välissä, mutta pääosin yhtenäistä jäätä. Viimeinen istutus tehtiin 16.3. kirjolohia 700 kg, keskipaino 1.1 kg . Aikaisemmat istukset 15.11. 500 kg saman kokoisia kaloja. Kesän istutuksista olevat kalat ovat n. 1.6 kg painoisia ja joukossa on myös 2 kg painavia kaloja.
Avatar
juza
Site Admin
 
Viestit: 2297
Liittynyt: Ke Marras 28, 2007 23:12
Paikkakunta: - Lahti -

Re: SM-lohipilkki 2011

ViestiKirjoittaja motteripeilanen » La Maalis 26, 2011 10:16

Olisikohan muita lähtijöitä sen verran, että saataisiin joukkue kasaan. Joukkue saa olla sekajoukkue, eikä tarvitse olla samasta seurastakaan kaikki. Jos lähdet niin vinkkää tänne, niin sovitaan kuviot huomiselle.
Ennakkoon oli 300 ilmoa ja aikaisempiin vuosiin nähden 150-200 tulee jälki ilmona. Viimeisessä istutuksessa 16.3 (700kg) kalat olivat 1-2kg painosia. Pari huippu paikkaa on jaossa mahdollisen joukkueen kesken.
Pitkä päätyyn
motteripeilanen
Konkarimode
 
Viestit: 386
Liittynyt: Ma Joulu 03, 2007 17:53
Paikkakunta: Viiala

Re: SM-lohipilkki 2011

ViestiKirjoittaja motteripeilanen » Su Maalis 27, 2011 17:38

Liki 500 kisaajaa oli mestaruuksista mittelemässä. Kilpailu alkoi navakassa tuulessa ja lumipyryssä, joka puoleen päivään mennessä muuttui aurinkoiseksi keliksi tuulen edelleen ollessa navakka. Sijoitin itseni ainoan saaren vierustalle, joka ennakkojen mukaan oli antanut hyvin kaloja. Saari keräsi ainakin sata muuta innokasta, mutta väljää oli silti. Ensimmäisen puolen tunnin aikana yksi kirre jollekin onnelliselle, mutta hyvin hiljaselta tuntui syönti. Ekalla reiällä kävin puolet aktiivi kalustoani läpi, kunnes pieneen lätkään iski, eipä ollutkaan kirre vaan puolen kilon ahven. Tämä olikin sitten ainut kalani, mutta kolme ronkkua sentään loppu päivän aikana. Tuttavani veti aloitusreikäni vierestä yhden liki kilosen ja karkuutti toisen, molemmat liitsillä. Saaren väki sai liki 10 kirjoa kaikkinensa ja ainakin liitsi, lätkä ja ootto-onki olivat iskujen kohteina.
Koko kilpailussa punnittiin 78 kirjolohta 745-1300g väliltä. Ahvenia ja parin kilon kuha näkyi myös saalissa. Miesten sarjassa ainakin kolmella 3 kalaa, joista yhdellä yli 3 kg saalis. Naisten sarjassa ainoastaan 5 sai kilpailu kalan punnitukseen, joten jyvät erottuivat akanoista. Heistä ainakin 1,3 ja 4. karkuuttivat kukin lisäksi 1-2 kirjoa.
Kokonaisuutena mieleen jäi mukava tapahtuma, missä ravintolakelkat kulkivat aktiivisesti jäällä kisan aikana tarjoten kahvia, limua, sämpylää ja kuumaa makkaraa. Erikoista oli, että ainakin tuossa paikassani ylös saaduille kaloille annettiin raikuvat aploodit ja muutenkin kalakateus oli tipoteissään tai ainakin se piilotettiin.
Kalamieslehden kuvaajakin bongattiin kentältä ja valvojia tuntui olevan runsaastikin. Kilpailukeskus oli hyvä ja autot saatiin parkkeerattua itse kilpailukeskukseen, koulun tiloissa vielä ravintola joka oli ehkä Suomen halvin: viidellä eurolla sai limu pullon, kaksi palaa piirakkaa, kahvin ja sämpylän. Kairan terottaja ja pari kalaväline-, syötti kauppiasta löytyi viimehetken tarpeisiin, samoin WC:eet koulun sisätiloissa oli ylellisyyttä. Yksi erittäin hyvä piirre oli, mitä jo kauan olen kaipaillut kalastus kilpailuihin: Kilpailu tulokset olivat kerrankin nähtävissä seinällä ja julkaisun jälkeen oli 15 minuutin protestiaika..tällä systeemillä vältyttiin väärinkäsityksiltä ja palkintojen jaossa ei todellakaan pahoitettu kenenkään mieltä ja jokainen näki oman sijoituksensa ennen kotiinlähtöä! Tästä olisi syytä muidenkin kisajärjestäjien ottaa opiksi.
Palkintoja seurasin mielenkiinnolla, sillä kaikki vaikutti niin toimivalta. Miesten sarjassa voittaja sai taulu TV:n, kolmas navigaattorin, viides ja kuudes vedenkeittimen. Enempään ei jaettu.
Naisten sarjassa siis viisi sai vaalle kalan kukin ja niistä ainoastaan 4 sai palkinnon. Hieman ihmetytti moinen vai oliko niin alun perinkin, että vain neljälle oli suunnitelmat jakaa? Voittaja sai videokameran, kolmas tukankuivajan ja neljäs vedenkeittimen.
Ihan hyvät olivat noi voittajien palkinnot, mutta vedenkeittimet ja tukankuivaaja ei enää kovin kummonen palkinto ollut ellei kehno. Kokonais arvosanaksi nousee 9. Täydestä kympistä jäi uupumaan istutusten määrä kilpailu alueen kokoon suhteutettuna, palkintojen määrä ja viimeisten palkintojen taso.
Ensivuonna onkin Enonkoskella luvassa hurjan kalaisa kisavesi, missä pilkitään 2-6kg kalaa ja seassa paljon nieriääkin, kalanviljelylaitoksen läheisyys myötävaikuttaa siellä istukkaiden kokoon.
Pitkä päätyyn
motteripeilanen
Konkarimode
 
Viestit: 386
Liittynyt: Ma Joulu 03, 2007 17:53
Paikkakunta: Viiala


Paluu Arkisto

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron