Kamat esiin.

Pilkintään liittyvä yleinen keskustelu

Kamat esiin.

ViestiKirjoittaja motteripeilanen » Pe Marras 07, 2008 13:37

Lempäälän kupeessa oleva isohko järvi meni yöllä umpeen ja Joutjärvikin siel teillä idemmssä puolix ummessa jo.
Pitkä päätyyn
motteripeilanen
Konkarimode
 
Viestit: 383
Liittynyt: Ma Joulu 03, 2007 17:53
Paikkakunta: Viiala

ViestiKirjoittaja jäähdyttelijä » Pe Marras 07, 2008 14:33

Älä Petteri iloitse liian aikasin. Huomenna tai viimeistää sunnuntaina sataa vettä...
jäähdyttelijä
Konkari
 
Viestit: 82
Liittynyt: Ti Tammi 08, 2008 17:43
Paikkakunta: hollola

ViestiKirjoittaja kurkkupurkki » Pe Marras 07, 2008 21:13

jaarlille ilmoitus,joutjärven uimarannasta 300m möysän esson suuntaan,siaitsee vesiämpäri. tänään polkaistu 07.45. kenkä kastu. mittaus tulos 9mm. joutjärven pinalla näkyi jotain hötöä ranassa. ei ollut puolta järveä hödön peitossa.tämä havainto oli noin klo.15.12. jos haluat tarkempia jäätiedotteita varsinaisilta kotivesiltäsi,laita sähköpostia tai poikkea kahvilla.minulla on tilastot paperilla ja se ämpäri ei sieltä häviä :lol:
kurkkupurkki
Konkari
 
Viestit: 47
Liittynyt: To Joulu 06, 2007 23:49
Paikkakunta: hollola

ViestiKirjoittaja Justeri » Pe Marras 07, 2008 22:29

Merrasjärvellä kansi päällä! :o
Justeri
Konkari
 
Viestit: 17
Liittynyt: Ma Joulu 03, 2007 20:11

ViestiKirjoittaja motteripeilanen » Pe Marras 07, 2008 22:35

Sä muuten merkkasit ykkösjärvesi ämpärillä, nimimerkistäsi alanharrastajat tietävät kuka on korkannu järven nähdessään "purkkisi" jäällä.
Kymenlaaksosta tulikin sitten himppu liioteltua tietoa puolenjärven riitteestä. Käykääs kattomassa paljonko kutiksella jäätä, se taitaa olla jo jäässä. Kirkonlahti oli ollu 100m kaislikon jälkeen riitteessä.
Nii ja Työtjärvellä saattaa olla tänä vuonna yksi seuraottelu, mikäli armeija antaa lääkintäleirialueen niemen käyttöön.
Nihkeesti tippu tietoa Ruotsin retkestänne..kuuleman mukaan miehet eivät tällä kertaa ruskistunu, mutta muistuttivat väriltään Marssilaisia. Voisitte kirjottaa matkakertomuksen palstalle, jos ei enää keinuta.
Pitkä päätyyn
motteripeilanen
Konkarimode
 
Viestit: 383
Liittynyt: Ma Joulu 03, 2007 17:53
Paikkakunta: Viiala

ViestiKirjoittaja kurkkupurkki » Pe Marras 07, 2008 22:42

väner syksy 2008. viikon keski aallon korkeus 2m. yksi ranta päivä.pohjois myrsky. kaikki 5 mitta taimenta kylmälaukkuun. suurin taisin rimaahipoen olla kolmenkilon paremmalla puolella. hieman vaikeaa oli. olutta kului normaalisti. siis kohtuudella.
kurkkupurkki
Konkari
 
Viestit: 47
Liittynyt: To Joulu 06, 2007 23:49
Paikkakunta: hollola

ViestiKirjoittaja kurkkupurkki » Pe Marras 07, 2008 22:50

toi työtin seuraottelu olis ihan ok. se jäätyy varhain, ja riihimäki ottelu on niitä ensinmäisiä kisoja. varma/turvallinen jään vahvuus. olis riihimäen porukoille tasoittava paikka, kun on samantyyppinen paikka kuin heidän pienet järvet. tuollainen hieman humuksen ruskea. kannatan kyseistä järveä ehdottomasti. olen käynyt siellä jonkun kerran itsekkin,jotain vähäisiä tippejä vois löytyä oman seuran miehille. tässä niitä ei viitsi paljastaa,kun riksun miehet kuitenkin vakoilee näitä sivuja 8)
kurkkupurkki
Konkari
 
Viestit: 47
Liittynyt: To Joulu 06, 2007 23:49
Paikkakunta: hollola

ViestiKirjoittaja kurkkupurkki » Pe Marras 07, 2008 23:18

mihinkä se motteri hävis??? jos en väärin muista,olet joskus asunut jossain työtjärven läheisyydessä.taitaa olla jotain parempaakin tietoa paikasta?
kurkkupurkki
Konkari
 
Viestit: 47
Liittynyt: To Joulu 06, 2007 23:49
Paikkakunta: hollola

ViestiKirjoittaja motteripeilanen » La Marras 08, 2008 12:56

Edelleen luulen, että Työtjärvi on kalaisin järvi koko lahden alueelta. Kalaisin siis pilkkijän saaliiden näkökulmasta. Jos pidettäisiin vertailun vuoksi vaikka kolmet kisat jokaisella järvellä, 20km säteellä Lahdesta, niin olen melko varma, että Työtjärvi olisi helposti kolmen parhaiten antavan järven joukossa. Eipä edes piikkipaikkakaan paljoa ihmetyttäisi. Vesijärvestä voi joskus joku vetästä hurjan saaliin, mutta varmimmin sitä työtiltä tulee.

Seurasta ainakin jussille, Raijalle, topille, römpälle ja mulle on Työtjärvi ollut erittäin merkittävässä roolissa kalastus kipinän syttymiseen. Varmasti muutkin siellä ovat joskus kopeloinneet, joten sillee tutuhko järvi olisi. Kaveri piirin isoimman kalan enkkahan puolestaan on työtiltä Janilla hallussaan. Eikä muutes työtillä olisi niitä typeriä särkiä edes seassa vaan vedettäis pelkkää ahventa. Omakotiyhdistyksen/kalstuskunnan kisojahan siellä muutamat on ollut. Silloin -70 luvun lopussa työtin kisoja hallitsi Niemelän Arto, joka myöhemmin niitti mainetta näyttelijänä. Aisaparinaan hänellä Saarisen Reiska, joka ainakin yhden kisan voitti uimarannan laiturin kupeesta.

Yhteen omakotiyhdistyksen kisaan houkuttelin kaveriksi Jalosen Eeron kun sillä kuulema oli pilkkivehkeetkin. Kisassa se jäi omaan mökkirantaansa ja minä menin muualle. Kisan jälkeen ihmettelin miten Eero oli kisailijoista ainut, joka ei saanut yhtään kalaa. Pyysin näyttämään välineensä ja syyhän selvisi. Sillä oli pintaperho paksun siiman päässä, joten ei ihme ettei ollu syönny.

Parkkipaikat olisi löydettävä armeijan alueen puolelta, mutta pieniä suhteita käyttäen sen nykyään luulisi onnistuvan. Esim. Aulis saattaisi entisenä kapiaisena osata kanavat luvan kysymiseen.
Pitkä päätyyn
motteripeilanen
Konkarimode
 
Viestit: 383
Liittynyt: Ma Joulu 03, 2007 17:53
Paikkakunta: Viiala

ViestiKirjoittaja kurkkupurkki » La Marras 08, 2008 20:39

ne ensinmäiset pilkkikisat tuli juu käytyä työtillä.olisko ollu joku 78 tai 79. urheilusaariselta oli jotku onget haettu.kairaa ei kyllä ollu.kaverilla tais olla,mutta oli vähän kesäterässä.sen aikaisilla hauiksilla ei sitä kairaa saanut ees hankeen pystyy.tyydyttiin toisten vanhoihin reikiin. sen muistan että 3 ahventa tuli ja kakkos sija. sitä en muista monta oli nuorissa silloin.. mutta joku 4-5. voittajalla kalaa oli puolisentoista kiloa. epäilen että se oli joku moilasen petteri tai pitkäsen römppä.en sellaisista äijistä ollut kuullutkaan niihin aikoihin. sen jälkeen en työtillä ole kisaillut.taisivat loppua niihin aikoihin kisojen pitokin. kalastaminen ei järvellä siihen loppunut. sulan veden aikaan tuli käytyä keskimäärin vain 4-5 kertaa viikossa :D oli se hurjaa joskus. särkiä,lahnoja ja pieniä ahvenia. eka virveli ilmestyi kymmenvuotis lahjaksi.abumatic. hieno peli,mut ei sillä mitään haukia saannut.sitten yks kaunis päivä yhdelle käytetyistä laitureista lompsi hoikka nuorimies saappaat jalassa ja mallu huulessa. aivan tulen uus ja pirun hieno gardinaali kourassa. kysyi onko kalaa tullu.. helppo vastata. ei oo tullu tänäänkään. ihmetteli sitä siinä hiukan, ja alkoi heitellä mepps 3:sta. heitti vissiin 5-10 heittoo ja lähti kolmen hauen kans menee. suu jäi vähän auki. kaveri onnekseni palas viikon päästä ja suu oli auki vieläkin. ei se sitten kiinni ollutkaan,vaan kysymyksiä sateli. vastauksia tuli myös. ja sellai meppsin lippa kans.kaiken kruunas vilä se eka hauki. siitä katson kalastusharrastukseni alkaneen. oon tämän nuoren miehen kanssa ollut jutuissa sen jälkeenkin. on minun esikoisen kummisetä.nimihän oli mikkolan jussi. kiva olis käydä työtillä kokeilee se toinen pilkki kisa. aikaa on kulunut 30 vuotta edellisestä :lol:
kurkkupurkki
Konkari
 
Viestit: 47
Liittynyt: To Joulu 06, 2007 23:49
Paikkakunta: hollola

ViestiKirjoittaja motteripeilanen » Su Marras 09, 2008 00:25

Toinen "kalastuskoulu" himppu myöhemmin alkoi Tiilikankaalta samalla kaavalla. Siellä Tanskasen Paavolla oli iso rooli alku innostuksessa ja kisoihin viemisillään. Sieltä sikisivät samoihin aikoihin Jani ja hänen kaveripiiristään monta kaverusta kalastuksen pariin. Varmasti tämäntyyliset lähijärvet ovat hirmu tärkeitä nykynuortenkin kalaharrastusten alkuunpanijoita. Kisahommiin onkin sitte pitempi tie ellei lähipiirissä ole sitä harrastavaa vanhempaa henkilöä.

Jos esimerkiksi jääkiekossa ei olisi suunnitelmallista juniorityötä niin hokijunnuja olisi varmasti huomattavasti vähemmän. Kalastusta ja hokivalmennusta on vaikea pistää samalle viivalle alkuasetelmien vuoksi. Hokipuolella on isoimpana etuna se, että ministeriö on hyväksynyt sen urheiluharrastukseksi ja sitä kautta rahoitusta valmennukseen ym sellaiseen tulee valtion taholta paljon. Samalta viivalta jääkiekkokin on joskus ponnistanut kalastusharrastuksen kanssa, mutta joskus jotkut ovat jättäneet kalastusmuodot hupihommiksi. Harrastuksena kalastus on varhaisnuorille vähintäänkin yhtä mielenkiintoinen harrastus kuin mikä tahansa muukin urheilu muoto.

Olisi mielenkiintoista seurata miten paljon harrastajamäärät kasvaisivat seuraavan haaveilun seurauksena: Esimerkki järvenä voisi käyttää vaikkapa Työtjärveä ja mallina Tiilikankaan/Työtjärven onnistunutta alkuinnostamista. Rahoitus haetaan EU-rahastosta ja projektissa olisi pari kokopäivästä vetäjää ja freelancereitä tarpeen mukaan.

Hedelmällisin kohderyhmä olisi 9-13v nuoret, silloinhan kalastuskipinä on varmasti kaikkein herkimmillään. Kyseisen järven lähitaajamaan tehdään suorajakelu missä kerrotaan kalastus kurssin aloituksesta. Paikallislehti tekisi vielä lisäjutun lehteen, joten lasten vanhemmat olisi näin tavoitettu.
Luodaan innostava ilmapiiri ja kivaa suunnitelmallista toimintaa ikäryhmittäin. Samanlaista tekemistähän piirillä on nuorten illoissa mikä onkin hyvä asia, mutta nyt tulisimme lähemmäs niitä ihmisiä joita tavoittelemme eli tietyn järven lähiasukkaita.
Kilpaileminen liittyisi ohjelmaan ja kyyditykset niihin. Kesäsin mennään nuorten kanssa kolmesti viikossa kalaan ja heitä ohjataan kenttäolosuhteissa. Talvisin arkisin kerhoja ja viikonloppuina kalastusta.

Aluksi olis kaksi-neljä lähijärviprojektia vireillä. Toimintahan olisi varmasti ainutlaatuinen projekti, joka onnistuttuaan olisi tarkoitus laittaa vireille koko maahan. Tuota Eu-rahoitustahan haetaan huomattavasti hölmömpiinkin projekteihin.

Aluksihan jääkiekkoilijoillakaan ei ollut kuin ulkojäät ja harrastajia kourallinen. Tässä projektissa ei olisikaan tavoitteena pilkkiä lämpimästä katetusta hallista, mutta tuo järjestelmällinen nuorten aktivoiminen, tavoitteellisuus ja lajin syvempien ajatusten tuonti esille, voisi olla niitä mitä hokistakin voisi kopsata projektiin.

Tää varmaan kuulostaa pimeeltä, mutta jos ei mitään muuta niin mihinkään ei saa muutosta.
Pitkä päätyyn
motteripeilanen
Konkarimode
 
Viestit: 383
Liittynyt: Ma Joulu 03, 2007 17:53
Paikkakunta: Viiala

ViestiKirjoittaja Justeri » Ke Marras 19, 2008 23:56

No niin pojat! Sunnuntaina saattais päästä pilkille jopa ilman "heiluvien" kastamista, raittiissa ilmassa sais karistettua kivasti pikkujoulujen aiheuttaman kammiovärinänkin. :lol:
Justeri
Konkari
 
Viestit: 17
Liittynyt: Ma Joulu 03, 2007 20:11

ViestiKirjoittaja motteripeilanen » To Marras 20, 2008 00:12

Tuomohan aloitti viimekauden just pikkujoulujen jälkeisenä päivänä. Voiskohan mennä taas ihan yksiin. Paljo siel idässä on lunta ja pakkasta nyt?
Pitkä päätyyn
motteripeilanen
Konkarimode
 
Viestit: 383
Liittynyt: Ma Joulu 03, 2007 17:53
Paikkakunta: Viiala

ViestiKirjoittaja hojo » To Marras 20, 2008 07:03

pakkasta juuri nyt 1,3 astetta ja lunta sataa! ennestään lunta tennilän havaintoasemalla 1cm.
hojo
Konkari
 
Viestit: 40
Liittynyt: Ke Joulu 05, 2007 20:07
Paikkakunta: hollola

ViestiKirjoittaja motteripeilanen » Su Marras 23, 2008 13:39

Pera ja Aallon Timppa ainakin alottivat tänään kautensa. Jäätä Pikku-Tiilijärvellä 4cm, joka kantoi nippa nappa. Pertsalla oli 50 kipaletta aapoja muutaman tunnin retkeltään.
Pitkä päätyyn
motteripeilanen
Konkarimode
 
Viestit: 383
Liittynyt: Ma Joulu 03, 2007 17:53
Paikkakunta: Viiala


Paluu Pilkinnästä yleisesti

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa