Yliaika kalako?

Pilkintään liittyvä yleinen keskustelu

Yliaika kalako?

ViestiKirjoittaja motteripeilanen » La Maalis 24, 2012 09:07

Osaisikohan joku kertoa, mitä säännöt sanovat seuraavasta tai miten sitä pitäisi lukea: Eilen oli kisat ja viimesellä minuutilla iski hurjimus vielä kiinni ja se nousi väsyttelyn jälkeen minuutin yli kisa-ajan. Onko seurauksena hylky vai saako sen väsyttää yliajalla?
Pykälä seiskahan sanoo, et kalastaminen on lopetettava päättymismerkkiin. Mutta esim. SM kisoissahan pilkitään merkkiin asti ja sit kelataan vehkeet ylös..voihan se ylös kelaus kestää minuutin, jos vaikka siimasoppaa. Ja monesti se viimenen kala tulee ylöskelauksen mukana eli yliajalla?
Pitkä päätyyn
motteripeilanen
Konkarimode
 
Viestit: 383
Liittynyt: Ma Joulu 03, 2007 17:53
Paikkakunta: Viiala

Re: Yliaika kalako?

ViestiKirjoittaja jäähdyttelijä » Pe Maalis 30, 2012 08:36

Eiköhän se ole selkeästi yliaikakala. Itekkö vetäsit? Oliko iso ja tietenkin vihernieriä? Viime keväänä Enontekiön pilkkiviikolla yksi nainen väsytteli kalansa 5 min yli mutta ei siitä kukaan mitään sanonut. Kannattava väsytys. Voitti kisan n. 900 euroa lompsaan.
jäähdyttelijä
Konkari
 
Viestit: 82
Liittynyt: Ti Tammi 08, 2008 17:43
Paikkakunta: hollola

Re: Yliaika kalako?

ViestiKirjoittaja motteripeilanen » Su Huhti 01, 2012 19:14

Itekki vähän ton suuntaisesti sitä mietiskelin, no eipä sitä kukaan reiänympärillä ihmettelijöistä varmaksi osannut sanoa ja palkinnotkin jaettiin. Ei kyl maistu yhtään hyvälle, mikäli väärin meni. Toisaalta en mistään hinnasta ois katkonu siimaakaan...se oli 813g ahven/12 siimassa/pelkkä morri.
Tota sääntöpykälää voisi ihan hyvin tarkentaa tyyliin "kalaa ei saa/saa väsyttää kilpailuajan päätyttyä" veikkaan et taipuu muotoon"ei saa".
Samaisella Enontekiön pilkkiviikolla muistan kanssa vierestä seuranneeni kilpailijankalanväsytystä n.10minsaa kilpailuajan päätyttyä, ei saanu taimenta ylös vaan jätti siimansa läjäksi jäälle mistä lähti hakemaan välistä palkinnon. Palkintojen jaon jälkeen palasi reiälle ja siimat oli hävinneet. Sillä taimenella olisi lähteny moottorikelkka..pienestä on kaikki kiinni.
Pitkä päätyyn
motteripeilanen
Konkarimode
 
Viestit: 383
Liittynyt: Ma Joulu 03, 2007 17:53
Paikkakunta: Viiala


Paluu Pilkinnästä yleisesti

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron