Viistokaikuluotain

Yleistä keskustelua kalastuksesta.

Viistokaikuluotain

ViestiKirjoittaja motteripeilanen » To Helmi 12, 2009 12:54

Uusimman tekniikan tulo kuluttajan ulottuville voi paljastaa asioita, kuten sotasalaisuuksia, joita viranomaiset haluaisivat pitää salassa. Kyseessä on veneilyyn liittyvän kilpavarustelun uusin laite, viistokaikuluotain, joka näyttää merenpohjasta niin hylyt, tietoliikennekaapelit kuin kaasuputketkin. Uistelijoille ja veneilijöille laitteen uskotaan tuovan huomattavasti lisä mielenkiintoa. Periaatteessa sotasalaisuudet ja kalapaikatkin ovat nyt pikkaisen enemmän uhattuina. Laitteiden hintahaitari on erittäin laaja, halvimmillaan superkaiusta joutuu pulittamaan puolitoista tuhatta euroa.
Lahden kalaveikot on ottanut ensiaskeleet superkaiun muokkaamiseksi pilkkijöiden käyttöön. Tarkoituksena on kehittää elektroniikkasäätiön kanssa helposti mukana kannettava näyttöpääte talviaikaiseen käyttöön. Superkaiusta on helppo erotella kalat lajeittain, näyttöpäätteellä on käytössä 15 eri kategoriaa kalojen koossa. Kyseinen testiversio on seuralla käytössä Pieksamäen SM-pilkin harjoittelu viikolla. Talvisena päivänä ääni taipuu jään alle niin, että havainto etäisyydet ovat lyhyet. Näin jää ja lumi eivät estä superkaiun toimintaa.
Pitkä päätyyn
motteripeilanen
Konkarimode
 
Viestit: 385
Liittynyt: Ma Joulu 03, 2007 17:53
Paikkakunta: Viiala

ViestiKirjoittaja jäähdyttelijä » To Helmi 12, 2009 16:29

Yritäks sä Petteri lyödä meille muille luun kurkkuun heti jo näin ennen kisoja?
jäähdyttelijä
Konkari
 
Viestit: 82
Liittynyt: Ti Tammi 08, 2008 17:43
Paikkakunta: hollola

ViestiKirjoittaja motteripeilanen » To Helmi 12, 2009 21:50

Ite asiassa tää vehe piti olla valmis vasta kesällä, mutta niitten aikataulut nopeutu ja uutisoivat siitä jo tänään mediassa. Meillehän se vaan käy hyvin, sillä aika etu siitä reeneissä, melki isoin mullistus sitte haarukkavapojen. Sen puoleen puntit tasan, ku teilläkin haarukat. Me vaan lompsitaan ja katellaan kalan koko kaiulla kohilleen. Vielä kun sais kelkan niin ei tarvis lompsotellakkaan, mitä ny lämpimikseen haluais.
Pitkä päätyyn
motteripeilanen
Konkarimode
 
Viestit: 385
Liittynyt: Ma Joulu 03, 2007 17:53
Paikkakunta: Viiala


Paluu Yleistä kalastuksesta

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron