Kalamarkkinat jo kuudennentoista kerran Lahdessa

Yleistä keskustelua kalastuksesta.

Kalamarkkinat jo kuudennentoista kerran Lahdessa

ViestiKirjoittaja juza » Pe Loka 07, 2011 23:12

Kuva

PHKK
Lahden Kalamarkkinat järjestettiin Lions Club Vesijärven toimesta Vesijärven satamassa 16. –18.9.2011 ja paikalla oli jälleen runsaslukuinen määrä kaloista ja kalaruuasta kiinnostuneita henkilöitä. Jo kuudennentoista kerran järjestetyissä Lahden Kalamarkkinoilla vieraili järjestäjien ilmoittamien lukemien mukaan jopa 30 000 markkinavierasta. Markkinoiden tuotto käytetään Lahden seudun nuorten tukemiseen.

Markkinoilla oli tarjolla yli 70 myynti- ja esittelypisteen voimin tuoretta kalaa, maistuvia maistiaisia ja ruoka-annoksia, käsitöitä ja muitakin kalatuotteita. Vesijärven sataman hyvät palvelut olivat myös markkinaihmisten ulottuvilla.

Päijät-Hämeen Kalatalouskeskuksen osastolla markkinakansan kiinnostuksen herättivät eniten kalansavustus ja herkulliset kalamaistiaiset. Muun muassa suutaria tarjottiin paistettuna, savustettuna ja erikoisemmin myös kylmäsavustettuna – ja tästä markkinoille lähteneet kalanystävät pitivät kovasti. Myös muurikalla paistetut Vesijärven ahvenet, siiat, lahnat, hauet ja erityisesti kalamassa saivat runsaasti kehuja osakseen innokkailta maistelijoilta. Kalamassaa oli valmistettu ja paistettu kolmella erilaisella reseptillä.

Maistiaiset olivat erittäin suosittuja ja niitä tarjottiinkin noin 1500 kappaletta. Maistiaiset ja varsinkin uudet maut sekä reseptit olivat kalamarkkinakansan mieleen.

Kalamarkkinaosastolla työskentelivät Ismo Malin, Eero Mäki, Veikko Karinkanta, Raimo Keränen, Juha Paavola, Matti Saarinen, Juhani Lusila, Iina Manninen, Toni Kallioniemi sekä kalojentoimittajat ja kalanjalostuksen asiantuntijat Pentti Reini ja Rauno Lampinen.

Pääjärjestäjien ja kalamarkkinakävijöiden toiveena oli että, ensi vuonna tuodaan taas uusia kaloja maistettavaksi sekä uusia ja maistuvia reseptejä innokkaan kansan kokeiltavaksi.

Kalamarkkinoilla käytettyjä herkullisia kalamassapihvien reseptejä ym. löydät esim. Lahden Kalaveikot ry keskustelufoorumilta "Kyökki”- osiosta

Kuvia kalamarkkinoilta löydät LKV:n galleriasta!
Avatar
juza
Site Admin
 
Viestit: 2243
Liittynyt: Ke Marras 28, 2007 23:12
Paikkakunta: - Lahti -

Paluu Yleistä kalastuksesta

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron