emalista.fi

SVK tiedottaa

Laituripilkki, laiturikalastus!

SVK tiedottaa

ViestiKirjoittaja Lahden Kalaveikot » Ma Helmi 17, 2020 14:59

Kuva

Suomi nappasi tuplakultaa mormuskoinnin MM-kilpailussa
Harri Nikula taituroi mestaruuteen


Suomen joukkue nappasi kultaa viikonloppuna 15.-16.2. järjestetyissä mormuskoinnin MM-kilpailuissa Joroisten Valvatus-järvellä.
Upean suorituksen kruunasi Harri Nikulan taituroima henkilökohtainen kultamitali.


Kaksipäiväinen kilpailu oli tiukka, voidaan sanoa grammapeliä. Pienikin kiiski tai ahven saattoi muuttaa ruutusijoitusta useamman sijan.
Lopulta joukkuehopea meni Venäjälle ja pronssi Ukrainalle. bHenkilökohtaisessa kilpailussa hopeaa nappasi Ukrainan Vitalii Stadnichenko
ja pronssia Latvian Kinerts Raimonds. Suomeen saatiin hienosti myös sijat 4. Asa Palhomaa ja 5. Jussi Rossi. Kilpailun ensikertalainen
Raine Kortet oli 15., Samppa Ylönen 62. ja Eija Lokasaari-Leskiranta 64. (kaksi viimeksi mainittua pilkkivät vain toisena päivänä).
Suomen joukkueen kapteenina toimi Olli Saarela.

Mormuska eli morri on eräänlainen pieni painokoukku, jossa on kiinteä yksihaarainen koukku. Kilpailussa vain mormuskan käyttö on sallittu.
Siimana käytetään lähes ohuinta mahdollista ja siinä saa olla vain yksi mormuska. Vavan tulee olla koko ajan kilpailijan kädessä. Kalastaja
yrittää pienin liikkein houkutella kalat syömään.

Mormuskointi-kilpailussa kalastetaan tarkasti rajatuissa suorakaiteen muotoisissa ruuduissa, joissa toimintaa valvovat kilpailutuomarit.
Kunkin maan joukkueessa on viisi kalastajaa kumpanakin päivänä ja heidät arvotaan kukin eri ruutuun. Näin jokaisessa ruudussa kalastaa
yhtä monta kalastajaa kuin kilpailussa on maita mukana. Ruutujen sisällä keskinäinen paremmuus ratkaistaan kalojen painon mukaan,
josta saa sijoituksen mukaan pisteitä. Se maa tai kalastaja, jolla on vähiten pisteitä kilpailun jälkeen, voittaa.

Mormuskoinnin MM-kilpailut järjesti Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö (SVK) kilpapilkkijöidensä avulla. SVK kiittää
kaikkia järjestelyihin osallistuneita. Tiukkaan MM-mormuskointikilpailuun osallistui kolmetoista maata.


Lisätietoja:

SVK:n kilpailuvastaava Marcus Wikström p. 045 110 2126
Kilpailunjohtaja Tapani Kurki p. 0400 613 510

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö (SVK) on maamme suurin vapaa-ajankalastajien järjestö, joka edistää vapaa-ajankalastajien
kalastusmahdollisuuksia sekä neuvoo järjestäytyneitä ja järjestäytymättömiä vapaa-ajankalastajia kestävän käytön mukaisessa kalastuksessa.
Järjestön 13 vapaa-ajankalastajapiirin 490 seurassa toimii yhteensä noin 36 000 kalastuksen harrastajaa.
Avatar
Lahden Kalaveikot
Site Admin
 
Viestit: 2723
Liittynyt: Ke Marras 28, 2007 22:12
Paikkakunta: - Lahti -

Re: SVK tiedottaa

ViestiKirjoittaja Lahden Kalaveikot » Pe Joulu 18, 2020 09:23

SVKn linjaus muovikassien käytön vähentämisestä SVK:n kilpailuissa

Kuva

Tiedoksi 11.12.2020

SVK:n kilpailutoimikunta on sähköpostikeskustelussaan (20.5.2020) päättänyt ja SVK:n hallitus hyväksynyt linjauksen muovikassien käytön vähentämisestä SVK:n kilpailuissa seuraavasti:

Kilpailun järjestäjä ei tästedes jaa kalojen säilytyspusseja tai -astioita kilpailijoille, vaan jokainen kilpailija vastaa itse omasta kalojen säilytysastiastaan. Näin ollen kalat punnitaan korissa ilman muovipussia. Kyseinen muutos on päätetty ottaa käyttöön vuoden 2021 alusta.

Omia muovikasseja saa siis edelleen käyttää, jos kilpailija niin haluaa. Kilpailukutsuihin tulee ainakin alkuun lisätä maininta muuttuneesta käytännöstä, jotta kilpailijat osaisivat tähän varautua.

Jossain kilpailuissa on myös käytössä pieniä muovipusseja (esim. minigrip) kilpailukorttien säilytystä varten, jotta kortit eivät kastuisi ja ne voidaan helposti lukea punnituksessa lukijalla. Näiden kyseisten pikkupussien käyttöä voidaan jatkaa edelleen, kunnes sopiva säänkestävä vaihtoehto löytyy.


Tällä muutoksella pyritään kalastusharrastuksemme puitteissa osaltamme vähentämään muovin käyttöä.

SVK:n kilpailutoimikunnan ja hallituksen puolesta,

Marcus Wikström
Avatar
Lahden Kalaveikot
Site Admin
 
Viestit: 2723
Liittynyt: Ke Marras 28, 2007 22:12
Paikkakunta: - Lahti -

Re: SVK tiedottaa - Suomelle jättimenestys MM-perhosta

ViestiKirjoittaja Lahden Kalaveikot » Su Elo 15, 2021 19:24

Tiedote 15.8.2021
Julkaistavissa heti

Suomelle historiallinen jättimenestys perhokalastuksen MM-kilpailuissa – joukkuekulta ja kaksoisvoitto henkilökohtaisessa sarjassa

Suomen perhokalastusmaajoukkue onnistui kotikisoissaan Kuusamossa ja Taivalkoskella täydellisesti. Sunnuntain aamupäivän kalastusjakso varmisti Suomelle kautta aikain ensimmäiset kultamitalit sekä joukkuekilpailussa että henkilökohtaisessa sarjassa.

Suomen joukkue eteni maailmanmestaruuteen vakuuttavasti johtaen kilpailua jo ensimmäisen kilpailupäivän jälkeen. Yhteensä viidestä kilpailujaksosta Suomi voitti neljä ja sijoittui kerran toiseksi. Joukkuekilpailussa Suomen loppupisteet olivat 80. Toiseksi sijoittui Ranska 127 pisteellä, joten Suomen voitto oli ylivoimainen. Pronssiset mitalit menivät Espanjalle (141 pistettä).
Perhokalastuksen MM-kilpailussa oli mukana 13 joukkuetta, joissa kussakin kalasti viisi kilpailijaa.


Henkilökohtaisessa kilpailussa Suomelle kaksoisvoitto

Henkilökohtainen maailmanmestaruus Suomeen varmistui, kun kilpailun kärkipaikalta viimeiselle jaksolle lähtenyt Heikki Kurtti (8 pistettä) onnistui voittamaan järvikalastusjakson Taivalkosken Kylmäluomajärvellä. Hopealle sijoittui Suomen Jari Heikkinen (13 pistettä), joka starttasi sunnuntain kilpailuun toiselta sijalta. Pronssia voitti Espanjan David Arcay (15 pistettä). Santeri Kinnunen oli myös lähellä mitalia (15 pistettä), mutta jäi täpärästi neljänneksi, kun Arcayn kalapisteet olivat paremmat. Mikko Räsänen täydensi suomalaismenestystä ollen viides (18 pistettä). Jyrki Hiltusen sijoitus oli viidestoista (26 pistettä). Joukkueen kapteenina toimi Jarkko Suominen.


Mestarilla hämmentyneet fiilikset

Tuore kaksinkertainen maailmanmestari Heikki Kurtti kertoo fiiliksien olevan suorastaan hämmentyneet mestaruuksien varmistuttua.
”Hankalaa kommentoida mitään järkevää, kun monen vuoden työn jälkeen saa tuollaisen palkinnon. Joukkueemme runko on ollut sama jo useamman vuoden. Sijoituimme neljänsiksi jo Tasmaniassa vuonna 2019 sekä viidenneksi Italiassa vuonna 2018. Joukkueemme kaikki jäsenet kykenevät laadukkaaseen tasaiseen kilpailusuoritukseen. Sunnuntain kalastusjaksolle lähdettäessä paineita oli lähinnä joukkueen puolesta, ja henkilökohtainen menestys tuli vasta sen jälkeen. Sunnuntaina aamun pooliarvonta suosi Suomea Ranskaa enemmän, joten viimeisen jakson saimme kalastaa jo aika vapautuneesti, vaikka mestaruus olikin vielä avoinna”.


Perhokalastuksen maailmanmestaruuksista on kilpailtu 40 kertaa, ja aiemmin Suomeen on tullut hopeisia ja pronssisia mitaleja.
Suomen maajoukkueen aiemmat mitalit: 1989 pronssi (Kuusamo, Suomi), 2001 hopea (Lycksele, Ruotsi), 2005 hopea (Lycksele, Ruotsi), 2007 pronssi (Kemi - Simo, Suomi).
Suomen maajoukkueen henkilökohtaiset mitalit: 1989 pronssi Jyrki Lämsä (Kuusamo, Suomi), 2018 hopea Jyrki Hiltunen (Trentino, Italia)


Kilpailutapahtumien videoita ja kuvia voi katsoa Suomen Vapaa-ajankalastajien Instagramissa (@vapaa_ajankalastajat) ja Facebookissa (vapaa.ajankalastajat). Sivuilla on myös videolähetyksiä kilpailusta. Kilpailun tulokset löytyvät MM-kilpailujen omilta nettisivuilta (wffc2021.com).


Lisätietoja:

Perhokalastuksen MM-kilpailun pääsihteeri, Suomen Vapaa-ajankalastajat, kalatalousasiantuntija Petter Nissèn, puh. 0500 440 923, petter.nissen@vapaa-ajankalastaja.fi.....
Suomen Vapaa-ajankalastajat, kalatalousasiantuntija Janne Rautanen, puh 0400 946 968, janne.rautanen@vapaa-ajankalastaja.fi.....


Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö (SVK) on maamme suurin vapaa-ajankalastajien järjestö, joka edistää vapaa-ajankalastajien kalastusmahdollisuuksia sekä neuvoo järjestäytyneitä ja järjestäytymättömiä vapaa-ajankalastajia kestävän käytön mukaisessa kalastuksessa. Järjestön 13 vapaa-ajankalastajapiirin 480 seurassa toimii yhteensä noin 34 000 kalastuksen harrastajaa.
Avatar
Lahden Kalaveikot
Site Admin
 
Viestit: 2723
Liittynyt: Ke Marras 28, 2007 22:12
Paikkakunta: - Lahti -

Re: SVK tiedottaa

ViestiKirjoittaja Lahden Kalaveikot » Pe Maalis 04, 2022 13:18

SVK tiedote 4.3.2022

Ukrainan kriisillä vaikutuksia myös kansainvälisiin kalastuskilpailuihin –
Suomessa oikeus kalastusharrastukseen kuuluu kaikille


Kuva

Suomen Vapaa-ajankalastajat (SVK) on järkyttynyt Ukrainan tilanteen
kehittymisestä ja tuomitsee Venäjän sotatoimet ja kansainvälisen oikeuden
rikkomisen. SVK on huolissaan ukrainalaisten turvallisuudesta sekä
humanitaarisesta kriisistä.


Suomen Vapaa-ajankalastajat kannattaa Confédération Internationale de la Pêche Sportiven (CIPS)
päätöstä kieltää venäläisten ja valkovenäläisten osallistumisen kansainvälisiin kalastuksen
mestaruuskilpailuihin. CIPS:n suosituksen mukaisesti SVK:n edustajat eivät myöskään osallistu
toistaiseksi yhteenkään Venäjällä tai Valko-Venäjällä järjestettävään kalastustapahtumaan.
Lisäksi SVK suosittelee kaikille kalastuksen harrastajille omatoimisten kalastusmatkojen
välttämistä Venäjälle ja Valko-Venäjälle.

Toisaalta kalastusharrastus yhdistää ihmisiä. SVK vastaa eduskuntaryhmien vetoomukseen
Suomessa asuvien venäläistaustaisten syrjinnän ja häiriköinnin ehkäisemiseksi. Heistä monet ovat
ahkeria kalastuksen harrastajia ja kalastustapahtumiin osallistujia.
”Haluamme muistuttaa, että kalastus hienona ja monipuolisena harrastuksena sopii kaikille,
emmekä hyväksy minkäänlaista syrjintää myöskään kansalaisuuden perusteella”, muistuttaa
Suomen Vapaa-ajankalastajien tiedottaja Jaana Vetikko.

SVK haastaa koko vapaa-ajankalastajien yhteisön auttamaan Ukrainan kriisin uhreja. Yksi
vaihtoehdoista on lahjoituksen tekeminen Suomen Punaisen Ristin katastrofirahastoon
http://www.punainenristi.fi/lahjoita/katastrofirahasto/.


Lisätietoja:
tiedottaja Jaana Vetikko, Suomen Vapaa-ajankalastajat, puh. 050 525 7806, s-posti:
jaana.vetikko(at)vapaa-ajankalastaja.fi
toiminnanjohtaja Olli Saari, Suomen Vapaa-ajankalastajat, puh. 050 339 4660 , sposti: olli.saari(at)vapaa-ajankalastaja.fi
Avatar
Lahden Kalaveikot
Site Admin
 
Viestit: 2723
Liittynyt: Ke Marras 28, 2007 22:12
Paikkakunta: - Lahti -

Re: SVK tiedottaa

ViestiKirjoittaja Lahden Kalaveikot » To Kesä 09, 2022 01:00

Merilohta uistellaan uusin määräyksin

Kuva

SVK tiedote 8.6.2022

Merilohen uistelukausi on nyt käynnissä kuumimmillaan. Touko- ja kesäkuuhun painottuvan intensiivisen kalastusjakson aikana uistelijat tavoittelevat avomereltä meren hopeaharkkoja, joista suurimmat ovat painoltaan 20 kilon luokkaa. Lohi on maineensa veroinen, kalojen kuningas. Sen voima siiman päässä tarjoaa unohtumattoman elämyksen kalastajalle. Myös ruokapöydässä lohelle varataan kunniapaikka.


Viimesyksyiset EU:n kalastuskiintiöneuvottelut saivat merilohen uistelijoilta poikkeuksellisen suuren huomion. Aiemmin Euroopan komission antamat määräykset lohen kalastukseen olivat koskeneet vain kaupallista kalastusta, mutta vuonna 2021 tehdyt päätökset koskevat myös vapaa-ajankalastajia vuodesta 2022 alkaen.

Neuvotteluissa erityistä keskustelua herätti maa- ja metsätalousministeriön tulkinta kansainvälisen merentutkimusneuvosto ICES:n suosituksesta lohen kalastuksen järjestämiseksi. Ministeriön esitys Suomen kannaksi oli, että kaiken lohen kalastuksen tulisi tapahtua enintään neljän merimailin etäisyydellä perusviivasta (sisäisten aluevesien ulkoraja). Suomen Vapaa-ajankalastajien (SVK) mukaan Suomen ei olisi tullut EU:n kiintiökeskusteluissa ajaa muutoksia Suomessa tapahtuvaan lohen vapaa-ajankalastukseen, koska kalastus kohdentuu istutettuihin tai vahvoihin lohikantoihin.


Komission asetuksena merilohen uisteluun asetettiin sekä ajallisia että alueellisia määräyksiä ja Suomen kansalliseen säätelyyn verrattuna tiukempaa saaliskiintiöintiä.


Lohen vapaa-ajankalastuksen keskeiset rajoitukset merilohen uistelussa vuonna 2022

• Suomenlahdella lohia saa ottaa saaliiksi kansallisen lainsäädännön puitteissa (2 lohta/ kalastaja/ vrk).
• Muualla Suomen rannikkoalueella neljän merimailin sisällä perusviivasta saa touko-elokuussa ottaa saaliiksi lohia kansallisen lainsäädännön puitteissa (2 lohta/ kalastaja/ vrk). Lohet voivat olla rasvaevällisiä luonnonlohia tai istutettuja eväleikattuja kaloja.
• Kaikilla muilla Itämeren alueilla saa ottaa saaliiksi yhden (1) rasvaeväleikatun lohen vuorokaudessa. Sama saalisrajoitus on voimassa myös Suomen rannikkoalueella (neljän merimailin sisällä perusviivasta) syys-huhtikuun aikana.
• Saaliiksi saadut lohet tulee tuoda rantaan kokonaisina.

Sisäisten aluevesien ulkoraja näkyy kartalla avomeren äärellä sijaitsevien saarten ja luotojen ulkopuoleisena viivana. Neljän merimailin (noin 7,4 km) raja lasketaan tästä perusviivasta.
Ahvenanmaalla asetettu raja sijoittuu niin ulos, ettei sillä ole suuria vaikutuksia uisteluun. Sen sijaan Pohjanlahdella vaikutuksia uisteluun on enemmän, sillä aiemmin suuri osa saaliista on kalastettu rajan ulkopuolelta. Kalastajien on erityisen vaikea hahmottaa avomerellä etäisyyttä perusviivaan, jota ei ole merkitty navigoinnissa käytettävien karttaohjelmistojen tietokantoihin.


Vapaa-ajankalastajien lohen hinta meriuistelussa on 1081 €/lohi

Suomen Vapaa-ajankalastajien vuonna 2018 tekemän selvityksen mukaan vuoden 2017 uistelusaalis oli noin 1200-1440 lohta. Rahaa uistelijat käyttivät kalastukseen 1081 €/pyydetty lohi, joten harrastuksen taloudelliset vaikutukset ovat merkittävät. Laskelmassa ei ole mukana uistelemiseen tarvittavan kaluston arvoa.

”Suomen Vapaa-ajankalastajat uusii vuonna 2018 julkaistun lohen uisteluselvityksen tulevan syksyn aikana. Tarkoituksena on selvittää lohen uistelun saalista ja ekonomiaa, mutta myös uusien määräysten vaikutusta kalastukseen ja sen oheispalveluihin”, kertoo Suomen Vapaa-ajankalastajien kalatalousasiantuntija Janne Rautanen .


Lisätietoja:
Suomen Vapaa-ajankalastajat, kalatalousasiantuntija Janne Rautanen, puh. 0400 946 968, janne.rautanen@vapaa-ajankalastaja.fi..


Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö (SVK) on maamme suurin vapaa-ajankalastajien järjestö, joka edistää vapaa-ajankalastajien kalastusmahdollisuuksia sekä neuvoo järjestäytyneitä ja järjestäytymättömiä vapaa-ajankalastajia kestävän käytön mukaisessa kalastuksessa. Järjestön 13 vapaa-ajankalastajapiirin 460 seurassa toimii yhteensä noin 33 000 kalastuksen harrastajaa.
Avatar
Lahden Kalaveikot
Site Admin
 
Viestit: 2723
Liittynyt: Ke Marras 28, 2007 22:12
Paikkakunta: - Lahti -

Re: SVK tiedottaa | Apuohjaajien koulutus 26.5.–28.5.

ViestiKirjoittaja Lahden Kalaveikot » Ti Maalis 21, 2023 23:50

Apuohjaajien koulutus 26.5.–28.5. Särsjärvi Padasjoki.

Koulutusleiri on TÄYNNÄ!
HUOM. Koulutus on jouduttu siirtämään Arramajoilta Nastolasta Särsjärven leirikeskukseen Padasjoelle, osoite Hämeenlinnantie 357, 17500 Padasjoki.


Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö kouluttaa tapahtumiin, leiri- ja kerhotoimintaan apuohjaajia, jotka vastaavat yhdessä muiden järjestäjien kanssa toiminnan suunnittelusta sekä järjestämisestä. Apuohjaajiksi kaivataan 14–18-vuotiaita kalastuksesta kiinnostuneita nuoria, jotka haluavat oppia uusia asioita sekä taitoja, joista on hyötyä myös muualla elämässä.

Koulutus on kaksiosainen. Ensimmäisessä osassa käydään läpi leiriolosuhteissa toiminnan erityispiirteitä, opetellaan erilaisia askartelutaitoja ja tutustutaan keinoihin, joilla innostetaan uusia harrastajia kalastuksen saloihin. Toisessa osassa koulutettava osallistuu apuohjaajana käytännön toimintaan tapahtumassa, kerhossa tai leirillä. Molemmat osat käytyään koulutettava saa todistuksen suoritetusta koulutuksesta ja on valmis toimimaan apuohjaajana valtakunnallisissa tai alueellisissa tapahtumissa. Lue lisää https://lahdenkalaveikot.fi/wp-content/uploads/sites/968/2023/02/Apuohjaajien-koulutus-26.5.–28.5.pdf


Lahden Kalaveikot on tönäissyt viestiketjua viimeksi klo Ti Maalis 21, 2023 23:50
Avatar
Lahden Kalaveikot
Site Admin
 
Viestit: 2723
Liittynyt: Ke Marras 28, 2007 22:12
Paikkakunta: - Lahti -


Paluu Laituripilkkikilpailut

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron