Päijät-Hämeen Kalamiespiiri

Välillä sitä tulee asiaa muustakin, niin tänne ne keskustelut, mikä ei liity kalastukseen.

Päijät-Hämeen Kalamiespiiri

ViestiKirjoittaja Eero LKV » Ke Elo 26, 2009 20:28

Vuoden 2006 alusta ministeriön päätöksellä piirin määrää vähennettiin
Yhdentymisneuvottelussa oli mukana myöskin Päijät-Hämeen KMP
Kaikki Päijät-Hämeen seurat liityivät uuteen Kaakkois-Suomen Vapaa-ajankalastajapiiriin.Nyt on herännyt kysymyksiä millä tavoin Päijät-Hämeen
Kalamiespiiri toimii jäsenistön etuja ajavana yksikkönä vai onko se pelkkä
nimi paperissa?Kaikki jäsenmaksupalautuksethan ohjautuvat Kaakkois-Suomen piirille,johon kuuluu n 5500 jäsentä ja 60 seuraa.Pieni keskustelu asiasta lienee paikallaan,esim varojen ohjailusta. Varathan ovat tulleet
aikanaan jäsenten piirille ohjatusta maksupalautuksista.
Aika moni olisi kiinnostunut näistä kysymyksistä.
sekatyömies Eero
Avatar
Eero LKV
Konkari
 
Viestit: 112
Liittynyt: Ma Joulu 03, 2007 17:49

ViestiKirjoittaja motteripeilanen » Ke Elo 26, 2009 22:53

Eihän sen vanhan piirin pitäisi toimia enään lainkaan, eikös sen pitäis olla ihan selvä!! Mihinkäs päivään mennessä sen piti loppua? Tietysti siel on huoli, kun joutuu luovuttamaan aika summan rahaa. Minäkin olin siinä kokouksessa 4v sitten, kun niiden rahojen ohjailusta sovittiin. Vai onkohan sekin sopimus jo unohdettu? Kaakkois-Suomen kalamiespiirihän kaikki piirin toiminnot ohjailee tätä nykyä..enää ei tarvi vanhan piirin ajatella toimintoja. Niistä lähitoiminnoista huolehtivat seurat ja juuri siihen ne vanhan piirin rahat alunperin piti jakaa. Jakoperuste oli vanhan piirin alueen seurojen kesken pääluvun mukaan. Siinä taisi vaan kummitella jokin seura, jolla suuri jäsenmäärä ja toiminnan pääpaino muussa ku kalastuksessa, jos oikein muistan. Rupeisivat nekin vanhan piirin toimijat ja kirstun vartijat toimimaan uudelle piirille, sillä tekijät meinaa väsyä näillä kuvioilla. Vähän aikaa, kun annatte vanhan tahon vetkutella niin ihan varmaan merkit on jossain muualla ku seurojen käytössä.
Pitkä päätyyn
motteripeilanen
Konkarimode
 
Viestit: 386
Liittynyt: Ma Joulu 03, 2007 17:53
Paikkakunta: Viiala

Aihetta ?

ViestiKirjoittaja Eero LKV » Pe Tammi 29, 2010 09:18

Kalastuslain muutoksen jälkeen puhe,edustus ja esitysoikeus on
VAIN vapaa-ajankalastaja piirillä( kalamiespiiri on historiaa)
Paluuta näillä näkymin vanhaan ei ole, pitää varmaan kaikkien hyväksyä
tosiasia. Muutama aika iso seura(500 jäsentä) on jo kysellyt mihin "entisen piirin" varat "palavat". Olisiko jo korkea aika ottaa esille piirin purku,kun
sillä ei ole mitään käytännön merkitystä meille täällä Päijät-Hämeessä
Vastausten laatua osaan jo ennakoida,heitinkin tekstin herättämään
keskustelua asiasta.Jostain kun löytyisi yhdentymisneuvottelujen
pöytäkirjat niin tiedettäisiin mistä on sovittu aikanaan.
Petterin muistelu asiasta "saattaa" olla todenmukainen
Tuokaa kantanne rohkeasti esiin niin päästään asiassa eteenpäin

psEi ne Kymenlaaksolaiset ole ihan "pahoja", kyllä siellä Päijät-Hämäläisten
ääntä on kuunneltu (4v kokemus)
Avatar
Eero LKV
Konkari
 
Viestit: 112
Liittynyt: Ma Joulu 03, 2007 17:49

ViestiKirjoittaja pexzi » Pe Tammi 29, 2010 13:57

Jep, eiku vanha kalamiespiiri pois vaan kumoon kun uusi piiri jo toimii. Rahat seuroittain jakoon ja piirin välineistö uudelle piirille!!! :o :roll:
pexzi
Konkari
 
Viestit: 6
Liittynyt: To Elo 27, 2009 21:38

ViestiKirjoittaja Oskari » La Tammi 30, 2010 15:49

Kalamiespiirin aika poistua historiaan.
Piirillä on rahaa joista on syytä hoitaa Päijät-Hämeen viimeisen SM-pilkin talkoo väen asiat kuntoon. Loput rahat Kalamies piirin seurojen nuorisotyöhön säätiö periaatteella.
Oskari
Konkari
 
Viestit: 3
Liittynyt: La Tammi 30, 2010 15:40

ViestiKirjoittaja motteripeilanen » La Tammi 30, 2010 19:27

Jos niitä talkooväen korvauksia ei edelleenkään ole maksettu niin pikavauhtia se asia hoitoon! Seuraavaksi niistä rahoista liitolle SM-kisan velat maksuun, mikäli sinne jotain vielä auki.
Se 2008 SM-pilkkihän myönnettiin Päijät-Hämeen kalamiespiirille, joten sen kisan velat vanhan piirin pitää kuitata.
Loput voi sitte vaikka jakaa palkintoina jossain kisassa tai jakaa takaisin seurojen jäsenmaksut tietyltä jaksolta pääluvun mukaan.
Pitkä päätyyn
motteripeilanen
Konkarimode
 
Viestit: 386
Liittynyt: Ma Joulu 03, 2007 17:53
Paikkakunta: Viiala

ViestiKirjoittaja motteripeilanen » Su Tammi 31, 2010 10:55

Yön aikana muhi uusi idea vanhan piirin lopetusrahoille. Edellisessä viestissä erottelin jako kohteita, joista yksi oli jäljellejäävä summa "velvotteiden" jälkeen.
Käytännössähän piirin rahathan ovat pääosin kertyneet pilkkikisojen tuotoista, toisinsanoen ylimitoitetusta palkintojen tason supistelusta. En edelleenkään ymmärrä minkään urheilu-/kalastus seuran/piirin tarkoitusperää, mikäli rahaa kerätään sisään enempi mitä toiminta vaatii, vailla mitään suunnitelmallisuutta. Jokin investointikohde voi tulla lyhyellä varoitusajalla, siksi pieni vararahasto on syytä olla päällä, mutta 20000e rahasto alkaa muistuttamaan tuottavalta liiketoiminnalta, joka ei saa missään nimessä olla järjestön pääidea!
Vanhan piirin jäljelle jääneet rahathan ovat isolta osin peruja siitä edellisestä -92 Vääksyn SM-pilkeistä, muutoin vuositasoilla piirille sisään tulleet rahat on laitettu suurinpiirtein toimintaan. Hyvällä toiminnalla piirin järjestötoiminta, nuorten leiritykset ja juhlavuosien järjestelyt kestivät 15 vuotta vuosibubjettien raameissa ilman isoja katastrofeja. Siihen piirin hyvä toiminta sitten loppuikin, sillä kilpakalastuksen tukemiseen olisi ollut paljon suuremmat mahdollisuudet esimerkiksi vuosittain järjestettyjen piirinmestaruuskilpailujen kohdalla tai SM/PM/MM kilpailuissa menestyneiden kilpailijoiden muistamisessa. Lohisoppaa tai saunaa niistä, joskus tuli, mutta sekin muistaminen loppui ainakin joltain osin. Rahasta se ei ainakaan ollut kiinni vaan ennemminkin kilpakalastukseen suhtautumisesta.
Niin se jäljelle jäävä raha mistä aloitin, pitäisi laitta sinne takaisin mistä se tulikin. Nyt vaan olisi oiva hetki laittaa vireille piiri-cup ja ne ylimääräset varat sijoitettaisiin cupin palkintoihin. Järjestettävät seurat saisivat pitää kaikki osallistumismaksut cupin niitä syömättä. Jos tämän saatte vireille niin itse olen valmis sitä ylläpitämään.
Pitkä päätyyn
motteripeilanen
Konkarimode
 
Viestit: 386
Liittynyt: Ma Joulu 03, 2007 17:53
Paikkakunta: Viiala

ViestiKirjoittaja pexzi » Su Tammi 31, 2010 19:30

Oskari kirjoitti:Kalamiespiirin aika poistua historiaan.
Piirillä on rahaa joista on syytä hoitaa Päijät-Hämeen viimeisen SM-pilkin talkoo väen asiat kuntoon. Loput rahat Kalamies piirin seurojen nuorisotyöhön säätiö periaatteella.


Erinomainen ajatus, tuollahan toimii kait se nuorten kalakerho jota useampiseura käsittääkseni vetää. Eikös sielläkin ole melkoiset rahamenot ja näin menisi hyvään tarkoitukseen :D :D
pexzi
Konkari
 
Viestit: 6
Liittynyt: To Elo 27, 2009 21:38

ViestiKirjoittaja motteripeilanen » Su Helmi 21, 2010 12:53

Olis ollut kiva nähdä toi alkuperänen juttu, loppupeleissähän juuri tuo kyseinen talkoohenkilö jäi ilman sovittuja talkoo korvauksia koululaisten matkarahastoksi.

http://217.30.184.9/epaijanne/discussio ... thread=182
Pitkä päätyyn
motteripeilanen
Konkarimode
 
Viestit: 386
Liittynyt: Ma Joulu 03, 2007 17:53
Paikkakunta: Viiala

ViestiKirjoittaja Oskari » Pe Helmi 26, 2010 09:48

Peku avautui pikkaisen Kalajutun puolella
http://www.kalajuttu.com/index.php?topic=700.0

Miksei peku voisi kertoa tuntojaan tälläkin palstalla, suurin osa täällä olevista on rehellistä porukkaa ja haluaa saada asiat oikeudenmukaisiksi.

Onko kenelläkään tietoa millainen on Päijät-Hämeen Kalamiespiirin hallituksen kokoonpano?
Oskari
Konkari
 
Viestit: 3
Liittynyt: La Tammi 30, 2010 15:40

ViestiKirjoittaja motteripeilanen » Pe Helmi 26, 2010 11:45

Surkea tilanne näyttää edelleen olevan talkookorvausten suhteen. Hyvä, että jonnekin avautu kirjoittamaan. Tekstikin oli onneksi ihan asiapitoinen siihen nähden, että monen lapsen kesän kohokohta meni persiilleen.

Ymmärtääkseni vanhan piirin jäsenistö on kyllä talkooväen korvausten maksun puolella, joten toivotaan oikeuden voittavan viimeistään siinävaiheesa, kun vanha piiri saadaan loppumaan.
Käsittämättömän hankalaa tuntuu olevan noiden sovittujen asioiden ajantasalle pano. Rahastahan se ei ole suoranaisesti kiinni vaan vissiin siinä ovat ristiriidassa toimintojen eriytyminen.

Selväähän on, että kisahan anottiin liitolta ja Kalamiespiiri sai sen järjestettäväkseen. Ymmärtääkseni kisan ympärille laadittiin oma organisaatio ja budjetti, joiden avulla kisa sitten järjestettiin. Tässä vaiheessa on ilmeisesti se eriytyminen ongelmana, kun niitä talkookorvauksia ei pystytty maksamaankaan. Eriytymisessä piiri ei omia rahojaan kilpailun läpivientiin ilmeisesti laittanut vaan kilpailun organisaatio pyöritti kilpailun. Juridisesti asia ymmärretään ilmeisesti niin, että rahallisetkin vastuut jäävät pyörimään kilpailun organisation harteille. Maalaisjärjellä taasen tuntuisi piirilläkin olevan jokin vastuu, varsinkin piirin edunvalvojana. Fiksusti toimiessaan piiri olisi nuo velvoitteet hoitaneet, sillä kilpailuhan ei organisaation mukaan tuottanut tulosta, mikä on lähivuosienkin SM-pilkkien järjestäjien vertailussa omituinen loppulukema.

Kiva olisi tietää, minkälaisesta summasta on kyse noiden kyltintekijöiden kohdalla.
Pitkä päätyyn
motteripeilanen
Konkarimode
 
Viestit: 386
Liittynyt: Ma Joulu 03, 2007 17:53
Paikkakunta: Viiala

ViestiKirjoittaja Justeri » Pe Helmi 26, 2010 19:48

Samalla täytyy muistaa, että ihan jokainen ei sentään jäänyt ilman "vaivanpalkkojaan". :lol: On se vaan saatanan ihmeellistä, ettei näitä asioita saada kuntoon!
Justeri
Konkari
 
Viestit: 17
Liittynyt: Ma Joulu 03, 2007 20:11

ViestiKirjoittaja Oskari » Pe Helmi 26, 2010 20:38

Eniten ihmetystä minun mielestä herättää nollatulos.
Nopeasti laskien osanotto maksuista kertyi n. 55000 euroa.
Siihen kun lisätään käsiohjelman ja karttamainosten tuotto niin saadaan melkein kymppitonni lisää. Ahveniakin myytiin ainakin viidellä tonnilla.
Myyntipaikkojen ja paikoitusten tulot n. 5000€
Isot on menot olleet jos viivan alle ei ole jäänyt mitään.
Oliko kompastuskivi liian nopea seulonta punnitusjonossa niin ettei ravintola kerennyt myymään tuotteitaan. :twisted:
Oskari
Konkari
 
Viestit: 3
Liittynyt: La Tammi 30, 2010 15:40

ViestiKirjoittaja pexzi » Ma Maalis 01, 2010 19:01

Jostakin kuulin että makkara rahat olis menny jonnekin eri tilille.
pexzi
Konkari
 
Viestit: 6
Liittynyt: To Elo 27, 2009 21:38

Päijät-Hämeen kmp

ViestiKirjoittaja Eero LKV » To Maalis 18, 2010 13:35

Kevätkokous pidetään 12.4.2010 klo 18.00 Ravintola Wanhassa Herrassa
Laaksokatu 17 Lahti. Kaikki seurat mukaan,niin saadaan VOIMAA piirin
lopettamiskeskusteluun.Miettikkää valmiiksi aiheita. Paras tapa edetä lienee
piirin irtaimen luettelointi ja myynti kohtuuhinnoilla seuroille ja tarvittaessa muille.Saadut varat liitetään tilillä oleviin niin selviää kokonaismäärä.
Jakoperusteista käydään keskustelu kokouksen jälkeen ?
Rahoja ei tarvi välttämättä tilittää liitolle jos toisin sovitaan
Kymenlaakso lopetti ja hoiti asian seurojen kanssa yhteistyössä
Mietintään !
Avatar
Eero LKV
Konkari
 
Viestit: 112
Liittynyt: Ma Joulu 03, 2007 17:49

Seuraava

Paluu Yleistä turinaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron