SM-pilkki 2011

Tänne ylläpito siirtää vanhoja keskusteluja. Kun joku keskustelu sattuu lämpiämään uudestaan, niin palautetaan foorumille sitten. Pysyy selvempänä.

ViestiKirjoittaja motteripeilanen » Su Helmi 20, 2011 20:22

Tuolta viralliset tulokset:

http://www.lappajarvenkalaveikot.fi/joomla/

Meikäläisistä Pertsa hienosti toka.
Pitkä päätyyn
motteripeilanen
Konkarimode
 
Viestit: 394
Liittynyt: Ma Joulu 03, 2007 16:53
Paikkakunta: Viiala

Re: SM-Pilkki 2011

ViestiKirjoittaja motteripeilanen » Pe Maalis 04, 2011 23:35

Lappajärven kisa ennakko

Viimeistelyleiri on loppusuoralla ja tulokset jäivät kalastuksen osalta laihoiksi. Ensimmäinen kalastukseen liittyvä tapahtuma oli, kun pilkkipakin hinasin jälleen kerran kylmästä autotallista sisätiloihin muutaman äräpään säestämänä. Kuinka monta kertaa pitää emännän kanssa samasta asiasta riidellä, että saan pitää pilkkipakkini ainakin talven ajan lämpimässä. Toinen samanaiheinen oli puhelinkeskustelu Yläkeiteleen eepeen kanssa. Muuten reeniviikko menikin penkkiurheilun parissa MM-hiihtoja seuraten, joista mieleenpainuvimpana oli miesten parisprintti. Siinä Nousiaisen loppusuoran aikana innostuin vetelemään tasatyöntöä olohuoneen lattialla huutoselostuksella säestäen. Kisan ratkettua sohvan takaa kului tirskuntaa ja siellä kyyristelivät tyttöni ja hänen leikkikaverinsa..oli kuulema ollut jännä seurata iskän hiihtoa.

16 vuotta sitten, edellisen Lappajärven SM:n alla, oli hieman erilaiset suunnitelmat reeniviikon suhteen. Se viikko jonka tuolla kalaisalla järvellä vietin harjoitellen itse kisaan on edelleenkin hyvin selkeenä muistilokerossa, joten tälläiseen kisa ennakkoon on helppo hetkeksi paneutua.

Edelliset Lappajärven SM:t olivat 38. Suomenmestaruuskilpailut. Silloin 12. maaliskuuta kisa kokosi 5635 kisaajaa 3600 hehtaarin kisa-alueelle. Ennen kisoja moni veikkaili voittajille melkoisia saaliita. Rohkeimmat puhuivat ennakoissa jo silloinkin viidentoista kilon poteista, mutta kisojen alla tuiskuttanut lumi himmensi silloinkin isomman syönti halukkuuden kaloilta. Silloisena välipäivänä kisa-alueeseen nojaten Lappajärvellä oli yleiset, joissa noita 15 kilon saaliita joillakin taisi olla.
Itse kisassa parhaan saaliin nosti nuorten 18 sarjalainen, IPK:n Lasse Manninen 6492g. Väineenään hänellä oli tasipilkki yhdistettynä siimahännällä ja surviaisella. Miesten sarjan mitalikolmikko oli 1. Keijo Kuisma 6180g 2. Unto Närhi 6010g 3. Ari Lampela 5850g. Miesten joukkuekulta puolestaan meni Otavaan ja silloisen viiden miehen joukkuetulos 15341g. Mies veteraanien joukkue kulta IPK 9665. Naisten joukkue myös Otavaan 6325. Miehissä sadannen tulos 2737, joten koko vähiin ne saaliit jäivät. Itse muistan, että puoleltapäivin ei yhtään kalaa ja olin menossa sellaseen 5-6kg ennakko odotuspaikkaan puolen metrin veteen. Viikon koluamisella lähes pelkästään noita matalia löytyi tasan toi yksi kalaisempi kohta, joten aika upporikasta tai rutiköyhää sitä tuolloinkin tuli tyylini mukaan harrastettua.

Tämänvuotiset SM-mitalit jaetaan kalastoltaan hieman erilaisella järvellä, mihin normaalisti SM-kisoissa ollaan totuttu. Kalan keskikoko on aivan omassa luokassaan verrattuna ihan mihin tahansa muuhun SM veteen. Siellä puhutaan 150g keskikoosta ja 300-400g ahven on hyvin yleinen saalis eikä pitkälle yli kilosetkaan mitään harvinaisuuksia ole. Esikisan kakkosellahan oli jo lähes 1400g isoin, josta kuvat:(klikkaa kuvaa niin tuntuu pahemmalta)
KuvaKuva
Samaisella miehellä oli myös vielä isompi kiinni, joka ei neljän tuuman reiästä mahtunut tulemaan pois.Välineet on rakennettava sen mukaan, että kalapaikalle osuttaessa on edes mahdollisuudet ylössaantiin ja kalojen pois vientiin. Liian herkät siimat ja koukut eivät aiheuta kuin pahan mielen ja reppujen remmit on syytä ommelluttaa uudelleen. Kisa-alue on niin laaja ja monimuotoinen, että jokaiselle on tarjolla omanmieltymyksen mukainen kalapaikka. Varmaa on se, että järvi tarjoaa riittävän hyvät puitteet ratkaista tämän vuoden Suomen parhaat pilkkijät. LKV:n toimutus kertoo lukijoilleen jo pari viikoa aiemmin kuinka kisoissa käy.(jatkan huomenna lisää)
Pitkä päätyyn
motteripeilanen
Konkarimode
 
Viestit: 394
Liittynyt: Ma Joulu 03, 2007 16:53
Paikkakunta: Viiala

Re: SM-pilkki 2011

ViestiKirjoittaja Lahden Kalaveikot » To Maalis 10, 2011 15:41

Linja-autokuljetus SM-pilkkiin Lappajärvelle 20.3.2011.

Noin 10 paikkaa vielä vapaana

Lähtö Nastola klo 2:30, Lahdesta linja-autoasemalta klo 3:00 ja Vääksyn mh n. klo 3:20. Paluu n. klo 23. Hinta 30€/hlö.
Ilmoittautumiset puh. 050 343 0708 tai Pekka Kinnunen 040 724 8058.
Avatar
Lahden Kalaveikot
Site Admin
 
Viestit: 2745
Liittynyt: Ke Marras 28, 2007 22:12
Paikkakunta: - Lahti -

Re: SM-pilkki 2011

ViestiKirjoittaja Lahden Kalaveikot » Su Maalis 13, 2011 18:03

SM-pilkki 2011 LKV:n kilpailukortit

Lahden Kalaveikkojen kilpailukortit SM-pilkkiin ovat noudettavissa Värepilkin-kojulta kilpailupäivän aamuna. Kortit hoitaa Matti Huomo.
Avatar
Lahden Kalaveikot
Site Admin
 
Viestit: 2745
Liittynyt: Ke Marras 28, 2007 22:12
Paikkakunta: - Lahti -

Re: SM-pilkki 2011

ViestiKirjoittaja motteripeilanen » Ti Maalis 15, 2011 21:14

Kisa ennakkoon jatkoa...

Viisi päivää siis siihen, kun Lappajärvellä ratkotaan vuoden 2011 Suomen Mestaruudet. Muutamat ovat jo varmasti kisaveteen ottamassa tuntumaan, mutta enemmistö ennakko harjoittelijoista startannee keskiviikko-torstai akselilla. Kisajärjestän tämänpäiväisen lausunnon mukaan järvellä on varsin hyvät kelit liikkumiseen. Jäällä on 10-20cm pulverilunta ja sen alla kova pinta joka kantaa pilkkijäjän, tosin kisassa enemmässä käytössä olevat polut saattavat jauhoontua. Alkuviikon aurinkoinen keli on muuttumassa to-la välille pilviseksi ja luntakin saattaa sentti pari lauantaina sadella. http://www.foreca.fi/Finland/Kauhava Ennakkoon voisi ajatella, että alkuviikon harjoittelijoille syntyy pieni etu sillä itse kisapäivänä, sunnuntaina, aurinko porottaa jälleen täydellä teholla. Viime viikon kuulumiset kisa alueelta olivat erittäin positiiviset, joten esikisan jälkeen kalat ovat olleet jälleen otillaan.
Miesten sarjan joukkuemestaruus on eittämättä yksi tavoitelluimmista titteleistä, joten jonkinlaisia ennakko suosikkeja kisaan on kaivettu. Esikisan perusteella kaksi joukkuetta erottuivat, sillä Lehtimäen Urheilukalastajat ja Yläkeiteleen Koukku latasivat molemmat puntariin yli 23kg tuloksen. YKK:n keskiarvo kilpailijaa kohden oli 5830g. Totuuden nimessä pitää todeta, että kumpainenkin joukkue on aivan eri muodossaan sunnuntaina, mitä esikisan neljän parhaan seuralaisen koonti oli esikisassa.
Esikisa Miesten joukkue:
YKK 23320
LUK 23022
IPK 17462
Virtain pilkkijät 15551
Lappajärven Kalaveikot 15453

Viime vuonna Miesten joukkueita oli 73 ja tänä vuonna mukana on jo nyt 99 joukkuetta, joten suuntaus on erittäin hieno! IPK lähtee hienosti neljällä joukkueella taistoon ja Jalasjärvi, Pohjois-Karjala, YKK kukin kolmen joukkueen voimin. Löytyisikö näistä neljästä jo mitalistit? Paperilla YKK ja IPK näyttävät varsin iskukykyisiltä, tosin kovanluokan mitaliehdokkaita löytyy vielä muutama. Haastajien joukosta nostan ennakkosuosikiksi Lappajärven kalaveikot, joka yrittää ensimmäisenä joukkueena kautta aikain saalistaa kulta kolmen veljeksen(Lehdot) voimin, lisukkeena vielä hurja Kouhia. Lakeuden Urheilukalastajat ja Lehtimäen Urheilukalastajat ovat myös lähitienoon vahvoja joukkueita.
Yksi kuumimmista joukkueista on jälleen Onki Team, joka yrittää viimevuotisen mahalaskunsa kääntää uuteen nousuun.
Oma veikkaukseni:
1.Lappäjärven Kalaveikot
2. YKK
3. Lakeuden Urheilukalastajat
4. Onki Team
5. Lehtimäen UK
6. Kyröskala
7. IPK

Henkilökohtaisessa kilpailussa on enempi yllätykselle sijaa, mutta kymmenkunta kaverusta tuli poimittua etukäteis ehdokkaiksi. Muutama vuosi sitten julkaistusta rankikärjesä ainakin Wessman on mitä ilmeisimmin sivussa, joten kärkeen on muilla helpompi tie. Enakko spekulaatioissa mitalikolmikoksi muodostuu:

1. Paavola Kalle
2. Arto Lehto
3. Kari Uusitupa

Pavolan Kallen löysi elämän kumppaninsa juuri Lappajärven rannalta, joten järven kisa ennätys ei tullut ollenkaan yllätyksenä. Lehdon Arto on ladannut tähän kisaan kaikkensa ja tuntee järven paremmin kuin ehkä kukaan. Uusitupa lähtee startista kuin hauki rannasta, silloin ku mies on Lappiksella startannut niin tämä mies on käynyt hyvin usein pisimmällä. Viimeinä meriittinään Vimpelin mestaruushiihdoissa tolppa, joten kuntokin riittää mitalille.
Mitalimiehet ei ole mikään läpihuutojuttu, sillä niskaan puuskutetaan taatusti. Haastaryhmään voi nostaa ainakin nuo hurjat joita järvi suosii:

4. Janne Saarinen
5. Harri Mansikkala
6. Pentikäinen Seppo
7. Koivuaho Marko
8. Kulju Mika
9. Peltonen Esa
10. Partanen Joona

Osui silmään, että jälleen yksi suurista siirtyi jälleen veteraani sarjaan. Veli Pöystin hieno ura miesten sarjassa päättyi, joten jatkossa veltsu näkyy veteraani sarjoissa.
Pitkä päätyyn
motteripeilanen
Konkarimode
 
Viestit: 394
Liittynyt: Ma Joulu 03, 2007 16:53
Paikkakunta: Viiala

Re: SM-pilkki 2011

ViestiKirjoittaja motteripeilanen » Pe Maalis 18, 2011 07:50

Kuuleman mukaan samanlainen meininki kisa-alueella kuin viimeksi SM:ssä eli paikalliset ottivat kovat keinot käyttöön ja traktorilingolla laikuttivat. Yksi suuri ihmetys jälleen kerran eli kilpailu alueen merkkaamista tehtiin vasta eilen! Siellä oli porukkaa harjoitellu rajojen ulkopuolella. Onko jollain kisa-aluuen karttaa ja onko siinä pohjois puolella rajaa merkitty vai onko koko pohjois pää edelliskertaa poiketen kisa aluetta?
Pitkä päätyyn
motteripeilanen
Konkarimode
 
Viestit: 394
Liittynyt: Ma Joulu 03, 2007 16:53
Paikkakunta: Viiala

Re: SM-pilkki 2011

ViestiKirjoittaja pilikki » Pe Maalis 18, 2011 15:58

Tänä aamuna oli pohjoispäässä raja. Kulkee suunnilleen Kivitipun kohdalta poikki salmen eli jos tarkkoja ollaa niin siinä salmessa on reimari jonka kohdalla on raja.
Minäkin näin sen laikkuttamisen. Paikallinen ammattikalastaja. Tuomarineuvosto ottaa kantaa.
http://kansalaisen.karttapaikka.fi/link ... 03&lang=fi
pilikki
Konkari
 
Viestit: 24
Liittynyt: Su Marras 02, 2008 13:20

Re: SM-pilkki 2011

ViestiKirjoittaja motteripeilanen » Pe Maalis 18, 2011 16:16

No hyvä, että reagoitte kalastajan touhuihin. Niin vähän veikattiinkin, että pohjoseen tulee vielä toi raja, toivottavasti moni ei siellä turhaan pyörinyt. Sitte voit paljastaa ottivehkeet ja voitto tuloksesi;)
Pitkä päätyyn
motteripeilanen
Konkarimode
 
Viestit: 394
Liittynyt: Ma Joulu 03, 2007 16:53
Paikkakunta: Viiala

Re: SM-pilkki 2011

ViestiKirjoittaja pilikki » Pe Maalis 18, 2011 16:24

Jep
Pieni kullanvärinen pystypilkki ja hopeinen morri 18 koukulla. Kalaa oli joka paikassa jos vettä oli yli 7 metriä. Ihan pohjaa pölyttäen.
pilikki
Konkari
 
Viestit: 24
Liittynyt: Su Marras 02, 2008 13:20

Re: SM-pilkki 2011

ViestiKirjoittaja motteripeilanen » Pe Maalis 18, 2011 16:59

Aika pähkinän pistit purtavaksi, kait tässä pitää alkaa herkistää vehkeitä.
Pitkä päätyyn
motteripeilanen
Konkarimode
 
Viestit: 394
Liittynyt: Ma Joulu 03, 2007 16:53
Paikkakunta: Viiala

Re: SM-pilkki 2011

ViestiKirjoittaja motteripeilanen » La Maalis 19, 2011 08:15

Jos nää lumet sataa Lappajärvelläkin niin osupa sade aika nappiin. Tuntiin tuli jo 5cm ja koko sakeesti tupruttaa edelleen. Noi Tapsan vihjeet alkaa olla kohillaan, kunhan laittaa tapsiin lisää pituutta.
Pitkä päätyyn
motteripeilanen
Konkarimode
 
Viestit: 394
Liittynyt: Ma Joulu 03, 2007 16:53
Paikkakunta: Viiala

Re: SM-pilkki 2011

ViestiKirjoittaja motteripeilanen » La Maalis 19, 2011 10:11

Ihan taas normaalit kuviot harjotus kielto aikana, lähtörannasta katsottuna 5 pilkkijää reenaa parasta aikaa. Ei se TE-keskuksen kielto kyllä ennenkään ole toiminut, mutta ei se toimi tuollakaan, joten se siitä harjoittelukiellosta.
Pitkä päätyyn
motteripeilanen
Konkarimode
 
Viestit: 394
Liittynyt: Ma Joulu 03, 2007 16:53
Paikkakunta: Viiala

Re: SM-pilkki 2011

ViestiKirjoittaja motteripeilanen » Su Maalis 20, 2011 20:33

Ei näytä vielä olevan tuloksia, mutta joku jutteli 12 kg pussista. Meidän nuoremmat veteraanit joukkueena(5-2kg/nenä) ilmeisesti jotenki pärjäsi. Yleisen miehistä paras pera 4kg. Jumaliste et siellä oli jäätä, vissii 80cm tai ainakin kairalla loppu polvillaan ja siipimutteri hankeen kiinni. Ite kolasin perhesarjan rajaa ja ja sen etu selkää, lähes tyhjää.
Pitkä päätyyn
motteripeilanen
Konkarimode
 
Viestit: 394
Liittynyt: Ma Joulu 03, 2007 16:53
Paikkakunta: Viiala

Re: SM-pilkki 2011

ViestiKirjoittaja Lahden Kalaveikot » Su Maalis 20, 2011 21:33

Avatar
Lahden Kalaveikot
Site Admin
 
Viestit: 2745
Liittynyt: Ke Marras 28, 2007 22:12
Paikkakunta: - Lahti -

SM kisan purku

ViestiKirjoittaja motteripeilanen » Ma Maalis 21, 2011 17:47

Taisto on laantunut, joten kurkataanpa omiin kuvioihin kisassa. Alkuviikosta iski sellainen tunne, että nyt on lähdettävä kisaan vetämään niitä jättejä ja paljon. Muutama soitto tuttaville ja välineet alkoivat hahmottumaan isonkalan vermeiksi vaikkakin täällä palstalla yksi vihjaus oli hieman erilaisiinkin välineisiin. Perjantainen soitto Peltosen Eikalle, josko lähtörannassa olisi joku "vapaa" kalapaikka, varmisti aloituspaikakseni havutuksen jälkeisen kaislikko tupsun takusen. Lauantai iltana piti vielä poiketa Onki Teamin pääkallopaikaan kyselemään kuulumisia. Näinkin juuri pilkittyjä komeita ahvenia pussillisen ja muutaman kännykuvan niistä isommista mitä aikasempina päivinä oli tullut. Liki kilonen taisi se Samin isoin olla. Siinä alkoi vähän puntti tutista, ku kuunteli miesten juttuja. Ohjeet oli, että 25 tapsi ja 30 pääsimma on ainut oikea noille kaloille, muuten siimat vaan napsahtaa poikki. Ihan noin järeitä siimoja ei edes ollu mukana mutta 18/20 sai riittää kun vehkeet laitoin. Nikulatiinolta tuli vielä ohjeistusta lähialueen paikoista ja silloin tuli käsky perhesarjan rajaan koluamaan, sillä perhesarjan sisällä ainakin kuulema hyvin kalaa.
Ennen lähtöä pikanen käynti Väreen kojulla, missä sain eikalta vielä yhden viritetyn morrin. Samalla eikka oli tehny paikallisen gurun Savolan Tuomon kanssa kartalle 5-6 täsmäpistettä kaloille. Noi pisteet olivat kaikki kirkkokärjen lähdön puolella, joten perhen sarjan raja joka houkutteli oli vähän eri osassa. Valitsin aloitus paikakseni Savolan oikeanpuoleisen rustin kirkkokärjen päästä, josta päätin katsoa lähenkö vasemmalle sinne tupsun seudulle vai perhesarjan rajaan vähän sen mukaan minne vähemmän väkeä asettuisi. Ja alkoi näyttämään, että perhesarjan rajaan mennään sillä lähdön puolella oli selvästi enempi sakkia.
Paukku kajahti ja reikä, ja heti eka pohjaan tietysti, onneksi ei osunut hiekkaan. kolmasreikä 4m ja siitä tuli viisi 3g ahventa ja muista viidestä reiästä ei mitään. Alkoikin olla kädet aivan hapoilla, joten tekikin mieli jo lähteä eteen päin. Perhesarjan alussa parikymmentä henkeä ja kaikki saivat sen 1-2 3g ahventa reiästä, joten eteenpäin. Rajaa menin jonnekin puoleen väliin asti saamatta yhtään kalaa ja olo oli kuin saunassa. Jäätä aivan älyttömästi ja pehmyt hankikin oli tuskaa edetä. Seurasin perhesarjalaisia silmä kovana, josko he jotain saisivat, mutta hiljasta oli rajan toisellakin puolella. Aivan matalassa siellä oli ryhmittymä joka näytti viihtyvän aika paikalla, mutta sinnehän ei voinut lähteä vaikka sekin vaihtoehto kävi mielessä sillä usko alkoi loppumaan. Jotain piti keksiä ja suuntasin lähimmälle reimarille, josta joku pari tirriä sai ja toinen kehui että yksi 150g oli jo tullut. Mitta minulla ei hipassu siitäkään. Reimarin jäkeen näky olevan joku pakkakin joten lähdin etsimään sitä ja sieltä ne puolikiloa loppupäivän aikana irtosi, lisänä sata kiiskeä.
Tossa reissu:http://kuva.termiitti.com/v.php?img=16561

Siitä eikan mainitsemasta tupsun taustasta tuli yksi liki kympin pussi ja pari seiskan pussia, joten ehkä olisi pitäny mennä sinne. Ja noita Savolan paikkojakin olisi useampi pitäny kiertää, sillä savolan perhehän veti kisan kovimman joukkuetuloksen perhesarjan alueelta. Ja saatiinhan seuraan yksi kultakin tai tarkemmin Heikkisen Marko sai sillä oli mennyt naimisiin kylmän viilesti SM kisa päivänä! No sillä kuulema varmiste et pääsee ens vuonna täysillä taas mukaan;)

Ilmeisesti ens vuoden vahvistuksemme:http://www.katsomo.fi/?progId=64427&useLegacyPlayer=true
Pitkä päätyyn
motteripeilanen
Konkarimode
 
Viestit: 394
Liittynyt: Ma Joulu 03, 2007 16:53
Paikkakunta: Viiala

EdellinenSeuraava

Paluu Arkisto

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 12 vierailijaa

cron