Kaakkois-Suomen kilpaonginnan mestaruuskilpailu la 15.8.09

Tänne ylläpito siirtää vanhoja keskusteluja. Kun joku keskustelu sattuu lämpiämään uudestaan, niin palautetaan foorumille sitten. Pysyy selvempänä.

Kaakkois-Suomen kilpaonginnan mestaruuskilpailu la 15.8.09

ViestiKirjoittaja juza » To Heinä 16, 2009 20:14

KUTSU KAAKKOIS-SUOMEN VAPAA-AJANKALASTAJAPIIRIN KILPAONGINNAN MESTARUUSKILPAILUUN LA 15.8.09

- Kilpailu käydään Saimaan kanavalla, Kansolan Tuomiojalla, hevoshaan kohdalla (eli sama paikka kuin v.2008).
- Kaksiosainen kilpailu, SM-kilpaonkisäännöt, sarjajako sääntöjen mukaan, joukkuekilpailu kolmihenkisin joukkuein.
- Kilpailun 1. erän paikka-arvonta kilpailupaikalla klo 8.00, tarkempi kilpailuaikataulu annetaan paikan päällä.
- Osallistumismaksu 11 €, joukkueet 10 €, maksu suoritetaan paikan päällä.
- Ilmoittautumiset sähköpostilla osoitteeseen kalamies.kimmo@hotmail.com maanantaihin 10.8. mennessä, HUOM ! Ei jälki-ilmoittautumisia !!!
- Lisätietoja antaa Kimmo Hyvärinen p. 040 8306410
- Kilpailun järjestää Lappeenrannan Pilkkijät ry
Avatar
juza
Site Admin
 
Viestit: 2287
Liittynyt: Ke Marras 28, 2007 23:12
Paikkakunta: - Lahti -

ViestiKirjoittaja juza » Ma Elo 17, 2009 19:37

Haastava PM-kilpaonkikilpailu Kansolassa

Kansolan ja Soskuan sulkujen välillä sijaitseva länsirannan puoleinen, onkiporukoiden kesken hevoshaan kohtana tunnettu ranta osoitti jälleen viime lauantaina vaikeimman puolensa - sää oli aurinkoinen, erittäin tuulinen ja maastokohdista johtuen navakka tuuli kääntyi sivusta puhaltavaksi. Sään vaikutuksien lisäksi myös kalojen käyttäytyminen oli "tavallisuudesta" poikkeavaa. Jo ensimmäinen erä osoitti särjensukuisten kalojen , varsinkin kilpailualueen keskellä onkineen miesten sarjan kohdalla, olevan jotenkin kateissa. Tai sitten ei vain osattu niitä houkutella ja pyytää...

Veteraanisarja onki kilpailualueen Lappeenrannan puoleisessa päässä, sieltä saadut tulokset sekä aamulla että iltapäivällä olivat toisiinsa nähden tasaisia, pääsaalislajeina ahven, salakka, kiiski ja jossain määrin myös särki.

Naisten sarja onki kilpailualueen Venäjän puoleisessa päässä. Sieltä ongittiin molemmissa erissä suurimmat tulokset, särkeä, kohtalaisen suurtakin, oli suurin osa saadusta saaliista. Naisten kanssa samassa sektorissa onki myös ainut kilpailuun osallistunut nuori.

"Kuuma ryhmä", eli miesten sarja onki siis keskimmäisenä, pääsääntöisesti aamuerän saalis koostui ahvenista, aivan pienenpienistä pasureista sekä kiiskeistä. Grammapeliä alusta loppuun. Useimmille kävi aamulla niin että vähäiset särkikalat saatiin aivan erän alussa mäskin päältä, seuraavaksi tulivat ahvenet ja loppuaika naarittiin pelkästään kiiskejä.
Jälkimmäisessä erässä alapään reunapaikalta onkinut Rämän Ville voitti sektorin suurehkoilla särjillä, tästä ylöspäin seuraavasta paikasta Kainulaisen Sami pyydysti keskikanavasta yhden suuremman lahnan, muutamia pienempiä lappuja, suuremman ahvenen ja särkiä. Yläpään reunasta Vesa Kuusela teki 2,5 tuntia tarkkaa työtä parttivavalla. Hän pyydysti reilun kilon saaliiseensa kaloja yli 100 kappaletta, joista muutaman ahvenen ja särjensukuisten lisäksi loput olivat kiiskejä. Jälkeenpäin hän kertoi laskeneensa saaliskalojensa keskipainoksi vajaat seitsemän grammaa! Vesa voitti piirinmestaruuden kuudella pisteellä.

Oman seuramme panostus miesten sarjassa jäi vaatimattomaksi, veteraanijengi piti sensijaan mainettamme yllä; Japolan Esko sijottui toiseksi ja Kauko Nenonen sai pronssia.

Tässäkin kilpailussa saatiin saaliiksi harvinaisempia onkikaloja- Japolan Esko pyydysti kivennuoliaisen, allekirjoittanut "melkein" sai pienen kuhan. Se irtosi aivan viime metreillä koukusta, ei kyllä harmittanut koska kyseessä oli alamittainen kala.

Terv: KH
Avatar
juza
Site Admin
 
Viestit: 2287
Liittynyt: Ke Marras 28, 2007 23:12
Paikkakunta: - Lahti -

ViestiKirjoittaja juza » Pe Elo 28, 2009 09:07

Avatar
juza
Site Admin
 
Viestit: 2287
Liittynyt: Ke Marras 28, 2007 23:12
Paikkakunta: - Lahti -


Paluu Arkisto

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 0 vierailijaa

cron